به اولین سایت تخصصی هواداران بارسلونا در ایران خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات سایت، ثبت نام کنید و یا با نام کاربری خود وارد شوید!

شناسه کاربری:
کلمه عبور:
ورود خودکار

نحوه فعالیت در انجمن‌های سایت
دوستان عزیز توجه کنید که تا زمانی که با نام کاربری خود وارد نشده باشید، تنها می‌توانید به مشاهده مطالب انجمن‌ها بپردازید و امکان ارسال پیام را نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید در مباحث انجمن‌های سایت شرکت نمایید، در سایت عضو شده و با نام کاربری خود وارد شوید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز، با مراجعه به انجمن قوانین و شرح وظایف ضمن مطالعه قوانین سایت، با نحوه اداره و گروه‌های فعال در سایت و همچنین شرح وظایف و اختیارات آنها آشنا شوید. به علاوه دوستان عزیز بهتر است قبل از آغاز فعالیت در انجمن‌ها، ابتدا خود را در تاپیک برای آشنایی (معرفی اعضاء) معرفی نمایند تا عزیزان حاضر در انجمن بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

همچنین در صورتی که تمایل دارید در یکی از گروه‌های کاربری جهت مشارکت در فعالیت‌های سایت عضو شوید و ما را در تهیه مطالب مورد نیاز سایت یاری نمایید، به تاپیک اعلام آمادگی برای مشارکت در فعالیت‌های سایت مراجعه نموده و علائق و توانایی های خود را مطرح نمایید.
تاپیک‌های مهم انجمن
در حال دیدن این عنوان: ۵۲ کاربر مهمان
برای ارسال پیام باید ابتدا ثبت نام کنید!
     
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: MM-Masoud
پیام: ۸,۲۷۵
عضویت از: ۲۸ دی ۱۳۸۹
گروه:
- کاربران عضو
انتقال حرارت در نانو سيالات (3)

ادامه مكانيسم هدايت حرارتي



شكل (3) نماي كمپلكس نانو ذره را نشان مي‌دهد كه در آن شدت انتقال حرارت و نرخ انتقال است. در صورتي كه معادلة مربوط به انرژي را در مختصات كروي بنويسيم خواهيم داشت:



اين معادله در حالت پايدار در نظر گرفته شده و از فرم مربوط به جهت صرفنظر شده و سرعت در جهت ناديده گرفته شده است.


H: intensity
q: heat flux

شرايط مرزي معادله به صورت زير است:



پس از حل معادله و با توجه به شرايط مرزي مذكور خواهيم داشت:


پ.ن:به دلیل محدودیت در تعداد عکسهای یک کامنت بقیه متن در کامنت بعد




هیچ‌وقت به سرباز نمی‌گن «جمعه‌ها تعطیله نجنگ»
۴ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: MM-Masoud
پیام: ۸,۲۷۵
عضویت از: ۲۸ دی ۱۳۸۹
گروه:
- کاربران عضو
همچنين با توجه به رابطه مربوط به H مقاديرH1 براي نانو ذره وH2 براي پوستة خارجي بدست مي‌آيد:



به دليل آنكه در رابطة مربوط به H2براي شعاع‌هاي بزرگتر ازR مي‌توان از ترم دوم و سوم در سمت راست معادله صرفنظر كرد در نتيجه خواهيم داشت:



كه در اين روابط er و ez بردارهاي يكه در راستاي محوري و شعاعي مي‌باشند.

با توجه به تعريف مقدار متوسط كميت‌ها مقادير مربوط به مقدار متوسط H و q نيز از روابط زير بدست مي‌آيد:



پس از انتگرال‌گيري در روابط فوق معادلات زير بدست مي‌آيد كه از آنجا مي‌توان ضريب هدايت حرارتي كمپلكس نانو ذره را محاسبه نمود.




در ادامه، بر اساس تئوري كه در سال 1935 توسط Bruggeman براي محاسبة ضريب هدايت حرارتي مؤثر تركيبات دو تايي شامل ذرات كروي شكل ارائه شد مي‌توان به ضريب هدايت حرارتي مؤثر نانوسيالات دست يافت.

و معادله نهايي به شکل زير خواهد بود:



نمودار زير تطابق بين داده هاي آزمايشگاهي براي نانو سيال اكسيد مس در آب با برخي تئوري‌هاي قديمي نظير ماكسول و تئوري ارائه شدة اخير را نشان مي‌دهد. همانطور كه مشاهده مي‌شود سازگاري بسيار خوبي ميان اين تئوري با داده ‌هاي آزمايشگاهي وجود دارد و بر اساس شكل بر خلاف تئوريهاي پيشين كه به صورت خطي مي‌باشند. تئوري اخير ماهيتي غير خطي داشته و از اين نظر نيز مطابق با داده‌هاي تجربي است.



ادامه دارد...

نويسنده: حامد اميني




هیچ‌وقت به سرباز نمی‌گن «جمعه‌ها تعطیله نجنگ»
۴ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: xavisam
پیام: ۳,۲۵۴
عضویت از: ۲۴ خرداد ۱۳۸۹
از: Mashad
طرفدار:
- xavi
- spain
- pep
گروه:
- کاربران عضو
مطلبی برای برهم زدن نظم!!!!

نانوذرات حذف کننده مونواکسيد کربن


حفاظت از جوامع شهري و روستايي در برابر آلاينده هاي زيست محيطي مستلزم انجام تحقيقاتي براي شناخت انواع آلاينده ها، منابع توليد آنها و همچنين در نظر گرفتن راهکارهاي مناسبي براي کنترل و مهار آلودگي ها در محيط است. با توجه به اين که رفع آلودگي هاي محيط زيست که مي تواند پيامدهاي

نامطلوبي را در زندگي انسان ها و ديگر موجودات زنده ساکن اين کره خاکي به همراه داشته باشد، نيازمند تعليم و آموزش نيروهاي متخصص در اين زمينه است، بنابراين انجام تحقيقات پژوهشي که بتواند به روش هاي جديد و موثر براي مبارزه با آلودگي در محيط زيست دست يابد از اهميت و ضرورت بسيار زيادي برخوردار است و به همين علت تاکنون مطالعات بسياري در اين زمينه از سوي محققان کشور انجام شده که اجرايي شدن آن مي تواند نقش مهمي در سنجش، شناخت، کنترل و کاهش آلاينده هايي مانند آلودگي هاي نفتي، شيميايي و ميکروبي و همچنين بررسي اثرات مخرب آن بر محيط زيست داشته باشد.

آلودگي يکي از مهم ترين پيامدهاي ناشي از زندگي جوامع انساني است که محيط اطراف ما را تحت تاثير خود قرار داده و زمينه مناسبي براي تهديد زندگي انسان ها به وجود آورده است، اگر چه ممکن است مفهوم آلودگي از نظر افراد مختلف متفاوت باشد، اما به طور کلي مي توان گفت هر عاملي که وجود آن در محيط زيست به نحوي در چرخه طبيعي اختلال به وجود آورد و حيات انسان، حيوان يا گياه را در معرض تهديد قرار دهد، آلودگي به شمار مي آيد. آلودگي آب ها، آلودگي هوا، آلودگي صوتي، ديداري و نوري نوعي آلودگي محسوب مي شوند که به نوعي متفاوت محيط زيست را تهديد مي کنند. با توجه به اين که آلودگي هوا و آب ها آثار جبران ناپذيري در زندگي انسان ها داشته اند بيشتر تحقيقاتي که در اين زمينه انجام شده است منابع به وجود آورنده اين 2 نوع آلودگي را مورد بررسي قرار داده اند و ديگر انواع آلودگي ها کمتر مورد توجه قرار گرفته، در نتيجه افراد کمتر با آن آشنايي دارند.

بررسي هاي انجام شده درباره غلظت آلاينده ها در نقاط مختلف شهرهاي بزرگ نشان مي دهد که در بسياري از ساعات شبانه روز هوايي را تنفس مي کنيم که از نظر سطح مونواکسيد کربن و ديگر آلاينده هاي زيست محيطي آلوده است که اين آلودگي ارمغاني از صنعت و فناوري است که نقش مهمي در رشد اقتصادي کشورها دارد.

مونواکسيد کربن گازي بي رنگ، بي بو و بي مزه است که از احتراق ناقص مواد سوختني حاوي کربن به وجود مي آيد و وسايل نقليه موتوري، منبع اصلي توليد کننده اين گاز در شهرها هستند.

اگرچه فعاليت هاي صنعتي و احتراق ناقص سوخت در تاسيسات تجاري و حرارتي نيز مي توانند منجر به توليد گاز مونواکسيد کربن شوند، اما توليد آن در مقايسه با آلودگي ناشي از مونواکسيد کربن در نتيجه عبور وسايل نقليه موتوري در سطح شهرها چندان قابل توجه نخواهد بود. ميزان ترکيب مونواکسيد کربن با هموگلوبين خون که نقش مهمي در انتقال اکسيژن به بافت هاي بدن دارد، در مقايسه با اکسيژن 200 برابر است، بنابراين تنها وجود مقادير اندکي از اين گاز در هوا و ترکيب آن با هموگلوبين خون موجب ايجاد ترکيب پايداري در خون مي شود که مقدار هموگلوبيني که اکسيژن را به بافت هاي مختلف بدن مي رساند، کاهش مي دهد و مانع از جدا شدن اکسيژن و هموگلوبين از يکديگر مي شود.

وجود گاز آلاينده منواکسيد کربن در خون، فشار نسبي گاز اکسيژن را نيز کاهش مي دهد که اين عامل سبب کاهش نيروي محرکه انتشار در بافت هاي بدن خواهد شد. چنين تغييراتي، سبب ايجاد مسموميت ها و حساسيت هايي در بدن انسان مي شود که تضعيف اعصاب مرکزي، حساسيت به نور و کاهش بينايي، عدم تشخيص زمان و کاهش توانايي در کنترل حرکات ارادي بدن از پيامدهاي آن هستند.

بهبود انتخاب پذيري کاتاليست ها

به گفته مهندس سعيد جعفري، کارشناس ارشد بهداشت حرفه اي از دانشگاه تربيت مدرس و مجري اين طرح تحقيقاتي، مواد کاتاليتيکي از قديمي ترين مواد نانوساختاري هستند و امروزه کاربرد کاتاليست ها در حوزه هاي گوناگوني مورد توجه قرار گرفته است. يکي از مهم ترين کاربردهاي کاتاليست ها، استفاده از آنها در حذف آلاينده هاي زيست محيطي و صنعتي است که کاربرد موثر اين گروه از مواد در فرآيندهاي کاتاليستي به نوع، ماده کاتاليستي مورد استفاده بستگي دارد. فعاليت، گزينش و پايداري مجموعه عواملي هستند که در موثر بودن کاتاليست ها نقش بسيار مهمي دارند. کاتاليزور نوعي ترکيب شيميايي است که اثر تسريع کنندگي و جهت دهندگي بر پشرفت واکنش هايي دارد که از نظر ترمو ديناميکي انجام آنها امکان پذير است.

کاتاليزورهاي محلول در محيط واکنش را کاتاليزور همگن و کاتاليزورهاي فازي مجزا از فاز واکنش را کاتاليزور ناهمگن مي نامند. بيشتر کاتاليزورهاي ناهمگن، کاتاليزورهاي جامدي هستند که در نتيجه تماس آن با مواد مايع يا گازي واکنش دهنده، تغييراتي در آنها ايجاد مي شود. کاتاليزورهاي ناهمگن را کاتاليست مي نامند. کاتاليستهاي پيشرفته امروزي به صورت مواد کريستالي متشکل از منافذي در ابعاد نانو طراحي مي شوند. با کنترل دقيق اندازه کريستال ها، مساحت سطوح، مواد تشکيل دهنده و همچنين ساختار و اندازه منافذ مي توان فعاليت، گزينش و پايداري اين کاتاليست ها را مؤثر براي انجام واکنش هاي گوناگون تبديل کرد. انتخاب پذيري يا گزينش مواد، يکي از مهم ترين خواص و ويژگي هاي کاتاليست هاست. به عبارت ديگر، کاتاليست ها بايد بتوانند از ميان صدها واکنشي که ممکن است انجام شود، واکنش مورد نظر را تسريع کنند.

امروزه مشکلات ناشي از آلاينده هاي زيست محيطي که از منابع مختلف در هوا منتشر مي شوند، به يک نگراني عمومي در جوامع تبديل شده است و مسوولان در تلاشند به کمک محققان و متخصصان، راهکارهايي مناسب را در اين زمينه به مرحله اجرا درآورند. گاز منواکسيد کربن که پيش از اين درباره آن توضيحاتي داده شد، يکي از مهم ترين گازهاي آلاينده هوا در شهرها و محيط هاي صنعتي است. در شهرها عمده ترين منبع توليد کننده اين گاز، خروجي خودروهاست که حدود 85 تا 95 درصد کل منواکسيد کربن موجود در محيط را توليد مي کنند. موثرترين روش حذف اين گاز، اکسيداسيون کاتاليستي آن به گاز بي اثر دي اکسيد کربن است. مبدل هايي که هم اکنون براي حذف آلاينده هاي خروجي خودروها استفاده مي شوند، محدوديت هايي دارند که يکي از مهم ترين شان عدم کارآيي آن هنگام شروع فصل سرما و کاهش دماي هواست.

غلبه بر محدوديت ها

به گفته جعفري، يکي از روش هايي که براي از ميان برداشتن چنين موانعي مورد استفاده قرار مي گيرد به کار بردن کاتاليست هاي نانوساختاري است که حتي در دماي پايين نيز از کارآيي مناسبي برخوردارند.

يکي از کاتاليست هايي که با توجه به خاصيت انتخاب پذيري مناسب و فعاليت مطلوب براي حذف کار مونواکسيد کربن بتازگي مطرح شده، نانو ذرات طلاست. مهم ترين ويژگي نانو ذرات، بالا بودن نسبت سطح به حجم در اين گروه از مواد و ذرات است. با استفاده از اين خاصيت مي توان کاتاليزورهاي قدرتمندي در ابعاد نانو توليد کرد که مي توانند عملکرد واکنش هاي شيميايي را به ميزان قابل توجهي افزايش دهند و از توليد مواد زائد در واکنش هاي جلوگيري کنند.

تغيير خواص فيزيکي مواد با آرايش اتمي، اندازه جامد و ترکيب شيميايي آنها ارتباط مستقيم دارد. نانو ذرات طلا از محلول حاصل از اسيدشويي که در مرحله نهايي طلاسازي به دست آمده توليد مي شود و امروزه از اين ذرات در وسايل نوري، الکترونيک، بيوشيمي و همچنين در زمينه بيوتکنولوژي استفاده مي شود.

ويژگي مهم کاتاليست هاي با پايه طلا، اکسيداسيون مونواکسيد کربن در دماهاي پايين است و اين نوع کاتاليست ها حتي تا دماي منفي 70 درجه سانتي گراد نيز فعاليت دارند. عوامل زيادي فعاليت کاتاليست ها را تحت تأثير قرار مي دهند که از ميان آنها مي توان به اندازه نانوذرات طلا، خصوصيات پايه، روش هاي آماده سازي و شرايط پيش ازعمليات اشاره کرد، مهم ترين عامل تأثيرگذار بر فعاليت اين کاتاليست، اندازه ذرات طلاست، به طوري که نانوذرات طلا به اندازه 3 ميلي متر در واکنش اکسيداسيون مونواکسيد کربن داراي بيشترين فعاليت هستند.

خصوصيات پايه يکي از عوامل تعيين کننده ميزان فعاليت کاتاليست هاست، موارد گوناگوني به عنوان پايه نانو ذرات طلا مورد استفاده قرار مي گيرند. اکسيد تيتانيوم و اکسيد آهن از پايه هاي فعال و هيدرواکسيد منيزم، اکسيد آلومينيوم و سيليکا، فيبرهاي کربن فعال و زئوليت (مواد معدني حاوي سيليکات) از پايه هاي خنثي هستند که در ساخت نانوذرات طلا استفاده مي شوند. ويژگي متمايز زئوليت ها در مقايسه با ديگر موادي که به عنوان پايه مورد استفاده قرار مي گيرند اين است که اين نوع پايه خنثي به دليل داشتن مساحت سطح بالا از توانايي چشمگير و قابل توجهي در تبادل يوني و پايدار کردن ذرات کوچک طلا از طريق تثبيت آنها در قفس هاي کوچک ساختار زئوليت برخوردار است و در اين طرح تحقيقاتي نيز از انواع مختلف کاتاليست زئوليت براي اکسيداسيون منواکسيد کربن استفاده شده است که هر کدام به طور جداگانه مورد بررسي قرار گرفته اند.

نتايج حاصل از ارزيابي فعاليت کاتاليست ها نشان مي دهد که وجود يون سديم سبب مي شود نانو ذرات طلا با اندازه اي بهينه و مناسب روي سطوح و همچنين درون منافذ ساختاري زئوليت ها تشکيل شوند. در صورتي که مقدار سديم مناسب باشد کاتاليست مورد نظر بدون انجام هيچ گونه مراحلي فعال شده و تنها افزايش دما سبب خواهد شد فعاليت کاتاليست تا حدودي کاهش يابد.

جعفري در پايان خاطرنشان کرد که براي فعال سازي کاتاليست هاي نانو ذرات طلا بر بعضي مواد پايه از جريان هيدروژن در دماي بالا به عنوان پيش عمليات استفاده مي شود که مي تواند نقش مهمي در بهبود عملکرد اجراي طرح براي کاهش آلودگي ناشي از انتشار گاز مونواکسيد کربن در محيط داشته باشد. اين طرح تحقيقاتي با راهنمايي دکتر حسن اصيليان و دکتر حسين کاظميان در دانشگاه تربيت مدرس انجام شده است و شايد راه جديدي را در حل مشکلات زيست محيطي باز کند.






نمایش امضا ...
مخفی کردن امضا ...
۵ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: xavisam
پیام: ۳,۲۵۴
عضویت از: ۲۴ خرداد ۱۳۸۹
از: Mashad
طرفدار:
- xavi
- spain
- pep
گروه:
- کاربران عضو
نانو دارو رسانی به مغز با اسب تروا


مغز دارای یکی از بهترین سیستمهای امنیتی در بدن است، بهطوریکه از طرف خارج بهوسیلهی جمجمه و از داخل، بهوسیلهی سد خونی- مغزی (BBB) محافظت میشود. وظیفه BBB بقای هموستاز مغز، و ایجاد محیطی بیهمتا برای مایع خارج سلولی سیستم اعصاب مرکزی (CNS) است، و قادر است تا ترکیبات آن را بهطور بسیار دقیقی کنترل نماید. مناطقی ازCNS که حاوی مایع خارج سلولی است، عبارتند از: مغز، آب میان بافتی موجود در سلولهای پارانشیمال طناب نخاعی، مایع مغزی نخاعی بطنهای مغز و همچنین فضای تحت عنکبوتیه مغزی و نخاعی. ساختمان BBB از سلولهای اندوتلیال مویرگهای مغز و نخاع تشکیل شده است. مشخصه این سلول ها، وجود اتصالات فشردهای است که در پیرامون آنها بهطور پیوسته قرار گرفته و آنها را محکم به یکدیگر متصل کرده است، و در نتیجه، مانع از ایجاد هر نوع مسیر آب گذری، بین این سلولها میشود. وجود اتصالات فشرده و نبود گذرگاههای آبی بین سلولی، به شدت حرکت مواد قطبی محلول در آب را از طریق سلولهای اندوتلیال مغز محدود میکند. البته مواد معینی وجود دارند که میتوانند بهصورت غیر فعال از طریق سلولهای اندوتلیال مغز انتشار یابند. این انتشار بستگی به میزان چربی دوستی و وزن مولکولی آنها دارد. داروهایی که دارای وزن مولکولی بالای 500 دالتون هستند بهطور طبیعی قادر به انتشار غیر فعال از طریق BBB نیستند. گر چه تعداد زیادی از داروها، که دارای وزن مولکولی و خاصیت چربی دوستی مناسبی هستند، بهطور طبیعی و به آسانی از BBB عبور میکنند، اما، به سرعت بهوسیلهی پمپهای رو به خارج بسیار قوی به جریان خون برمی گردند. از میان این سیستمهای تلمبهای میتوان از پلی گلیکوپروتئین (Pgp) ، پروتئین مقاوم چند دارویی (MDR) ، و نیز MOAT (حامل آنیونهای آلی چندگانه) نام برد. از آنجائیکه مغز برای انتقال مواد و همچنین دفع زائدات حاصل از سوخت و ساز خود، به خون وابسته است، سلولهای اندوتلیال باید قادر باشند تا به منظور تبادلات محیط داخلی و خارجی، و دفع مقادیر متنوعی از ترکیبات درونساز مانند مواد آب دوست (قندهای شش کربنی4، آمینو اسیدها، ترکیبات پورین، و مواد مونوکربنی)‏، و لیپوپروتئینها (LDL) بهعنوان واسطههای حمل مواد عمل کنند. برخی از این حاملها مواد را بهطور یکطرفه و برخی دوطرفه از غشاء سلول منتقل میکنند. پس بعضی از مواد محلول بهطور دو قطبی عمل میکنند، یعنی دارای این امتیاز هستند که میتوانند هم به مغز وارد وهم از آن خارج شوند. نتیجه میگیریم که،BBB مانع بزرگی برای رساندن مقادیر موثر دارو به مغز و درمان آن است و بنابراین، تلاش زیادی میطلبد تا بتوان براین حصار غلبه کرد. بهعنوان مثال میتوان، از طریق فشار تراوشی این اتصالات فشرده را گشود، و یا با استفاده از پیشداروها یا سیستمهای حامل مانند آنتی بادیها، لیپوزومها و نانوذرات بر این امر فائق آمد. در هر صورت، گشودن این اتصالات فشرده از طریق فشار تراوشی یک روش بسیار تهاجمی است که باعث ورود مواد ناخواسته به داخل مغز میشود. استفاده از پیشداروها میتواند باعث افزایش چربی دوستی و نفوذ و ترابری بهتر مواد از حصار سلولهای آندوتلیال چربیدوست، شود، همچنین این پیشداروها میتوانند از سیستمهای حامل وابسته به غشاء استفاده نمایند. به هر حال در بسیاری از موارد، یا نمیتوان یک پیشداروی مناسب تولید کرد و یا اینکه مولکول ساخته شده بسیار بزرگ است. حاملهای کلوئیدی، در مقایسه با سایر سیستمهای حامل در BBB، از مزایای بیشتری برخوردار هستند. برای مثال گیرندههای لیپوپروتئینی و سیستمهای ترانس سیتوز ترانسفرین از این گروه هستند که میتوانند بهعنوان سیستمهای دارورسانی سریشمی (کلوئیدی) ذرهای مورد استفاده قرار بگیرند. نانوذرات نانوذرات از منظر داروسازى، طبق تعریف دانشنامه فناورى داروسازى عبارتند از ذرات سریشمى جامد كه از ماكرومولكول‏ها ساخته شده‏اند و داراى ابعاد 1 تا 1000 نانومتر( 1 میكرون)، هستند. قسمت اصلى و فعال آنها (دارو یا مواد فعال بیوزیستى)، نا محلول، طعمه گونه و كپسول دار هستند و یا اینكه این قسمت ها، به‏طور جداگانه به آنها متصل شده است. در سال 1980 ، پروفسور اسپیسر براى اولین بار استفاده از نانوذرات را براى عبور داروها از BBB در انستیتو فناورى فدراتیو سوئیس در زوریخ مطرح كرد. او اولین كسى است كه از سال 1960 تا 1970 ، به‏طور اصولى و قاعده‏مند، روى این موضوع كار كرد و باعث پیشرفت آن شد در ابتدا براى نشان دادن امكان انتقال داروها به‏وسیله‏ى نانوذرات BBB ، از هگزا پپتید دالارگین (Tyr-D-Ala-Gly-Phe-Leu-Arg) استفاده شد، كه به نانوذره‏اى در ابعاد 250 نانومتر، تحت عنوان پلى بوتیل سیانوآكریلات، كه از تجزیه پذیرترین مواد زیستى است، متصل شده بود. نانوذرات را براى مدت 4 ساعت با این دارو پرورده كردند. نتیجه كار، اتصال 40 درصد از دالارگین اولیه بود. سپس این ذرات را با سورفاكتانت پلى براى مدت 30 دقیقه پروراندند به‏طوریكه بین قسمت اتصالى پلى سوربات با قسمت محلول آن تعادل بر قرار شد. ماده حاصل را از طریق ورید به موش تزریق كردند و اثر ضد درد وابسته به دوز آن را به دو روش تست ضربه – دم و تست صفحه داغ بررسى كردند. ده دقیقه قبل از تزریق این تركیب، از آنتاگونیست گیرنده افیونى ? نالوكسان به‏صورت داخل وریدى استفاده شد، و در نتیجه از اثر ضد درد نالوكسان به‏طور كامل جلوگیرى شد. هر دو آزمایش، نشان داد كه دالارگین توانسته‏ است به‏طور مركزى و نه محیطى ،بر CNS اثر بگذارد و ثابت کرد كه دالارگین توانسته‏ است از BBB عبور کند. در مقایسه با نانوذرات پوشیده شده با پلى سوربات 80 ، هیچكدام از گروه كنترل نتوانستند اثر ضد درد خود را اعمال كنند. گرو ههاى كنترل عبارت بودند از: 1- محلول دالارگین؛ 2- محلول پلى سوربات -3 سوسپانسیون نانوذرات پلى بوتیل سیانو‏ آكریلات؛ 4- مخلوط دالارگین و پلى سوربات 80؛ 5 -دالارگین به همراه نانوذرات؛ 6- مخلوط ؛ دالارگین، پلى سوربات 80 و نانوذرات كه قبل از تزریق به‏خوبى با هم آمیخته شدند؛ 7- دالارگین. متصل به نانوذرات بدون حضور پلى سوربات 80.

منبع: ماهنامه فناوری نانو






نمایش امضا ...
مخفی کردن امضا ...
۵ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: xavisam
پیام: ۳,۲۵۴
عضویت از: ۲۴ خرداد ۱۳۸۹
از: Mashad
طرفدار:
- xavi
- spain
- pep
گروه:
- کاربران عضو
كاربرد نانو تكنولوژي در كامپيوتر و الكترونيك؛ انقلابي در فناوري نانو


هدف از نگارش اين نوشتار، مرور يكي از روش هاي بكارگيري فناوري نانو است. براي مثال اين فناوري نسبتاً نو، در كامپيوتر و قطعات الكترونيكي كاربرد بسياري دارد. از مثالي كه ريچارد فايمن در سخنراني خود استفاده كرد، شروع مي كنيم. در واقع با اين مثال ميخواهيم ابعاد و اندازه هاي نانويي را با اندازه هاي خيلي كوچكي كه تكنولوژي آنها هم اكنون در دسترس است، مقايسه بكنيم. او كه جايزۀ نوبل فيزيك را دريافت كرده بود، در كنفرانس سال 1960 تحت عنوان «فضاي زيادي وجود دارد» به بحث در مورد توانايي ها و امكان ساخت مواد نانو مقياس پرداخت. او به گونه اي خيال پردازانه، خطوطي حكاكي شده با به كارگيري باريكۀ الكتروني و با عرضي به اندازۀ چند اتم را فرض كرد كه در واقع وجود ليتوگرافي توسط باريكۀ الكتروني را پيش بيني مي كرد. در واقع فاينمن با اين سوال شروع كرد: "چرا نمي توانيم بيست و نه پوشينۀ دايره المعارف بريتانيكا را به سر يك سوزن بنويسيم؟" و ادامه داد "قطر ته سوزن 1/16 اينچ است. اگر آن را بيست و پنج هزار بار بزرگ كنيم سطح آن با كل سطح صفحات دايره المعارف برابر مي شود. پس كافي است همه نوشته ها را بيست و پنج هزار بار كوچك كنيم." اگر چه انديشه هاي فاينمن بازتاب چنداني توسط دانشمندان آن زمان نداشت؛ هم اكنون بسياري از فرضيات او به واقعيت پيوسته اند.
ريچارد فاينمن به پاس كمك هاي شايانش به الكتروديناميك كوانتومي (موضوعي بسيار دور از فناوري نانو) جايزۀ نوبل فيزيك را دريافت كرده بود. همگام با او، رويا پردازان ديگري نيز مشغول به فعاليت بودند. راف لندور فيزيكداني نظري بود كه در سال 1957 براي IBM كار مي كرد. وي ايده هايي در پيرامون نانو الكترونيك داشت و به ارزش اثرات مكانيك كوانتومي در اين زمينه پي برده بود.
1. الكترونيك و فناوري اطلاعات
انقلاب اطلاعات، جهان پيرامون ما را به شيوۀ گسترده اي تحت تاثير قرار داده است و هوده هاي آن از اثرات انقلاب صنعتي نيز پيشي گرفته است. كليد توسعه و پيشرفت در فناوري اطلاعات، دستيابي به رايانه هايي با توان بيشتر، حجم كوچك تر و قيمت ارزان تر است. در ادامه به كاربردهاي بيشتري از اين فناوري در الكترونيك و كامپيوتر مي پردازيم.
2.1 ذخيره سازي و حافظه ها
با استفاده از اين فناوري مي توان ظرفيت ذخيره سازي اطلاعات را در حد هزار برابر يا بيشتر افزايش داد. ذخيره سازي اطلاعات مبحثي بسيار مهم و ضروري است كه مي تواند به روش هاي مختلفي انجام شود. هم اكنون ظرفيت ديسك هاي مغناطيسي رايانه ها با استفاده از قانون مور افزايش يافته است و بازاري در حدود چهل ميليارد دلار را در اختيار دارد.
2.1 ساخت ماشين هاي شبيه سازنده
نانو كامپيوتر و نانو اسمبلر، دو مفهوم جديدي هستند كه در "علم نانو" مطرح مي شوند. ساخت نانو اسمبلر در واقع يك هدف نهايي و مهم در نانو تكنولوژي است. نانو اسمبلر در واقع امكان تهيۀ ماشين يا مكانيك ساختاري شبيه خودش را به وجود مي آورد. زماني كه يك نانو اسمبلر كامل در دسترس باشد تقريباً همه چيز ممكن مي شود و اين مهمترين و بزرگترين خواسته دانشمندان نانو تكنولوژي است. كدام ساده تر است؛ تهيه كپي از ماشين، يا تهيۀ ماشيني كه خودش را كپي كند؟ در مقياس ماكرو مولكولي ساختن يك كپي خيلي ساده تر از ساختن ماشيني است كه بتواند خودش را كپي كند اما در تراز مولكولي اين مساله واژگونه است؛ يعني ساختن ماشيني كه بتواند خود را كپي كند كار را براي ما بارها ساده تر از ساختن ماشين ديگر مي كند و اين مهم ترين كاربرد نانو اسمبلر مي باشد. به اين ترتيب ساختن اتوماتيك محصولات بدون نيروي كار سنتي، همانند عمل كپي در ماشين هاي زيراكس، آسان مي شود.
3.1 نيمه هادي ها؛ اساس صنعت الكترونيك كنوني
مطابق قانون مور، نعداد ترانزيستور ها در يك مدار الكترونيكي، در هر 12 تا 24 ماه دو برابر مي شود. به اين معني كه مدارها با گذر زمان فشرده و پيچيده تر خواهند شد. اگر چه اين قانون در دهه هاي گذشته راست بود، اما فناوري ليتوگرافي با محدوديت براي كوچك تر كردن عناصر است؛ به طوري كه پيش بيني مي شود صنعت نيمه هادي در 10 سال آينده به مرز كوچك سازي برسد. به اين ترتيب نياز است كه فناوري جديدي وارد عمل شود تا كوچك سازي مدارها را انجام دهد. از دهۀ 1920 دانشمندان دريافتند كه ويژگي هاي مواد مانند استحكام و قابليت هدايت الكتريكي با ساختار اتمي و مولكولي آنها تعيين مي شود. بعد ها دانش فوق منجر به ساخت مواد نيمه هادي شد كه پايۀ صنعت الكترونيك كنوني است. در صنعت كامپيوتر، قابليت نانو ماشين ها براي كوچك كردن ترانزيستورها رو تراشه هاي سيليكوني مي تواند انقلابي در اين زمينه بوجود آورد. به اين ترتيب نياز است كه فناوري نو و تازه اي بكارگرفته شود تا كوچك سازي مدارها را انجام دهد.
4.3.1 ابر خازن هاي الكتروشيميايي
ابر خازنها داراي ظرفيت بالايي مي باشند و به صورت بالقوه قابل استفاده در قطعه هاي الكترونيكي هستند. اين ابر خازن ها داراي دو الكترود هستند كه به وسيلۀ يك مادۀ عايق كه در قطعه هاي الكترو شيميايي داراي رسانايي يوني مي باشد، از هم جدا مي شوند. ظرفيت يك ابر خازن شيميايي نسبت واژگونه با بار روي الكترود، و شمارگر بار در الكتروليت دارد. از ابر خازن هاي نانو لوله، براي ذخيرۀ انرژي استفاده مي شود. به طور كلي گفته مي شود كه توجه بيشتر در اين مورد، با ذخيرۀ بار فرق مي كند.
2. الكترونيك مولكولي
2.1 نانو تيوب هاي كربني در نانو الكترونيك
نانو تيوب هاي كربني داراي كاربردهاي بسيار در زمينۀ نانو الكترونيك و همچنين نانو كامپيوترها دارند. از كاربردهاي بي شمار نانو لوله ها مي توان به كارگيري به عنوان عايق، رسانا و نيمه رسانا و يا نيمه هادي استفاده كرد.
2.1.2 خواص رسانايي الكتريكي در نانو تيوب ها
نانو لوله ها بسته به بردار كايرالشان رسانندگي متفاوتي از خود نشان مي دهند. البته رسانايي آنها به قطر نانو لوله ها نيز بستگي دارد؛ به اين صورت كه نانو لوله هايي با قطر كوچك، رسانا يا نيمه رسانا هستند. نانو لوله هاي تك ديواره با بردارهاي كايرال متفاوت، ويژگي هاي متفاوت با يكديگر دارند. از جمله فعاليت اُپتيكي، استحكام مكانيكي و هدايت الكتريكي آن ها با هم فرق دارد. از انواع نانو لوله ها از نگر رسانايي، نانو تيوب هاي زيگزاگ، آرميچر و نا متقارن هستند. همه ي ساختارهاي ممكن نانو لوله تك ديواره با بردارهاي كايرال با انتقال يافتن دو محدوده اي كه در شكل نشان داده شده است مي تواند شكل گيرد، كه n و m صحيح اند و در نانو لوله هاي زيگزاگ، θ<30 يا m≤n مي باشد. جهت محور نانو لوله عمود بر بردار كايرال است. Ch در نانو لوله هاي كربني از na1+ma2 به دست مي آيد كه a1 و a2 بردارهاي شبكه و كوچكترين قطرهاي شش ضلعي نانو لوله ها هستند و m و n اعدادي صحيح اند. بردار كايرال با بردار Ch = na1+ma2 و زاويۀ كايرال با محور زيگزاگ تعريف مي شود.
2.4.1 انواع نانو لوله ها از نگر رسانايي
اگر زاويۀ 0=θ يا n,0 ، نانو لوله از نوع زيگزاگ خواهد بود. در صورتي كه (n-m)/3 شماري صحيح باشد نانو لوله از نوع فلزي است. در غير اين صورت از نوع نيمه هادي است.
در صورتي كه 30=θ يا n≤m باشد، نانو لوله از نوع آرميچر خواهد بود. نانو لوله هاي آرميچر همه از نوع فلزي هستند.
در غير از اين دو حالت فوق، نانو لوله از نوع متقارن يا كايرال است كه داراي خواص رسانايي بسيار كمي مي باشد. n≠m , n≠0
2.2 الكترونيك مولكولي با نانو لوله ها
مثال هايي از كاربرد بالقوۀ نانو لوله ها به عنوان قطعه هاي گسيلندۀ ميداني را مي توان نمايش دهنده هاي صفحات تخت، لوله هاي تخليۀ گاز در شبكه هاي مخابراتي، تفنگ هاي الكتروني براي ميكروسكوپ الكتروني، سوزن هاي ميكروسكوپ اتمي روبشي و تقويت كننده هاي ميكرو موج نام برد.
3.2سيستم هاي نانو الكترو مكانيكي (NEMS)
سيستم هاي ميكروالكترومكانيكي (MEMS) عمدتاً مانند ويفرهاي سيليكوني به روش فتوليتوگرافي ساخته مي شوند. اين سيستم ها در ابزارهايي مانند سنسورها، پمپ ها و روتورها استفاده مي شوند. در حال حاضر، MEMS يك صنعت 11 ميليارد دلاري است. در اين زمينه حركت از مقياس ميكرو به سمت نانو، امكانات و قابليت هاي جديدي را براي سيستم هاي الكترومكانيكي ايجاد مي كند. با وجود اين، فقدان انگيزه هاي كافي اقتصادي براي كوچك كردن ماشين ها تا مقياس نانو، باعث شده است كه تكامل سيستم هاي نانو الكترومكانيكي از روند آرامي برخوردار باشد.
يكي از اهداف نانو فناوري پيشرفت در زمينۀ الكترونيك و علوم كامپيوتر، براي ساخت حافظه ها و تراشه ها با قابليت بيشتر، و هزينۀ كمتر است. همان طور كه در بالا توضيح داده شد، دستيابي به اهداف در اين زمينه نقص هاي بسياري در ماشين ها را برطرف خواهد كرد. به خصوص حافظه ها و اسمبلرها، كه انقلاب عظيمي در صنعت الكترونيك، در حوزۀ فناوري نانو خواهد بود.


سيم چي،ع. آشنايي با نانو ذرات، انتشارات موسسۀ انتشاراتي دانشگاه صنعتي شريف،1387، 23-76
حبيبي، س. محمدي شادپور،م. نانو تكنولوژي و پيدايش كاربردهاي جديد، انتشارات الماس دانش، 1387، 23-55.
جهانشاهي،م. نانو فناوري زيستي و نانو فناوري مولكولي، انتشارات جهان نو، 1388، 10-12.
انجمن علمي دانشجويي نانوتكنولوژي دانشكده فني دانشگاه تهران، نانوتكنولوژي آئينه تكنولوژي آفرينش، كميتة مطالعات سياست نانوتكنولوژي، 1387، 11.
Santos PS. Tecnologia de Argilas aplicada a Argilas Brasileiras. Sa˜o Paulo: Sa˜o Paulo University; 1975.
Ramsharan Singh and Prabir K. Dutta, MFI: A Case Study of Zeolite Synthesis,1990, 10-17
G Papaccio, B Deluca, FA Pisanti. J Cell Biochem 71:479–490, 1998.
J Capiaumont, C Legrand, D Carbonell, B Dousset, F Belleville, P Nabet. J Biotechnol 39:49–58, 1995.
Laboratoire de Mate´riaux a` Porosite´ Controˆle´e, UMR-7016 CNRS, ENSCMu, UniVersite´ de Haute Alsace,3, rue Alfred Werner, 68093 Mulhouse Cedex, France, Nanozeolites: Synthesis, Crystallization Mechanism, and Applications, Chem. Mater. 2005, 17, 2494-2513
نويسنده : فرگل داودزاده
مشاهده لینک






نمایش امضا ...
مخفی کردن امضا ...
۵ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: مطالب خواندنی
نام کاربری: The.Gladiator
پیام: ۱,۸۲۸
عضویت از: ۶ تیر ۱۳۹۰
گروه:
- کاربران عضو
زونا، علائم و درمان آن



بیماری زونا به آبله مرغان بالغین شهرت دارد. این بیماری معمولا در افرادی رخ می ‌دهد كه سابقه این بیماری را در سال ‌های گذشته داشته اند و یا این كه ویروس زونا را به‌ صورت نهفته در خود جای داده‌اند كه عامل مولد آن شبیه ویروس آبله ‌مرغان است.
تاول‌های منطقه ‌ای یا زونا؛ تاول ‌های كوچكی هستند كه جنب یكدیگر در منطقه یك عصب محیطی و در امتداد مسیر آن پدید می ‌آید و با درد و سوزش همراه است.
ویروس زونا با ویروس آبله و آبله مرغان از یك گروه است. زونا می ‌تواند در هر سنی‌ رخ‌ دهد، اما در افراد بالای‌ 50 سال‌ شایع ‌تر است‌.
بیماری زونا به‌ دلیل فعال شدن مجدد ویروس "واریسلازوستر" است كه در دوران كودكی بیماری آبله مرغان را در فرد سبب شده است.
این ویروس در سیستم عصبی بدن پنهان می‌ شود و هنگامی كه سیستم ایمنی تضعیف می ‌شود خود را به شكل بیماری زونا نمایان می ‌كند.
ویروس "واریسلازوستر" جزء خانواده ویروس ‌های "هرپس" كه تبخال را ایجاد می ‌كند است، لغت زوستر به معنی تسمه یا كمربند است. در بیماری زونا درد شدید و سوزنده ‌ای به‌ صورت ثابت در طول یك مسیر عصبی حس می‌ شود و تاول‌ های قرمزی چند روز بعد در محل درد ظاهر می‌ شود كه رنگ تاول ‌ها كم‌ كم به تیرگی می‌ گراید.
علائم‌ شایع‌
تاول‌های‌ قرمز و دردناك‌ كه‌ امكان‌ دارد در هر جایی‌ از بدن‌ به‌ وجود آیند. این‌ تاول‌ها 5 - 4 روز پس‌ از آغاز علائم‌ اولیه‌ ظاهر می ‌شوند.

تاول‌ها معمولا روی‌ یك‌ نوار پهن‌ پوست‌ در امتداد مسیر رشته‌ های‌ عصبی‌ حسی‌ در یك‌ ناحیه‌ خاص‌ پوست‌ پدید می ‌آیند.
تاول‌ها را غالبا می ‌توان‌ در ناحیه‌ قفسه‌ سینه‌ دید كه‌ البته‌ تنها در یك‌ طرف‌ بدن‌ گسترش‌ می ‌یابند. از علائم شایع این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:
* تب‌ و لرز خفیف
* احساس‌ كسالت
* تهوع‌، دل ‌پیچه‌ یا اسهال‌ خفیف
* درد روی‌ قفسه‌ سینه، صورت، یا درد سوزشی‌ در پوست‌ شكم‌ بر حسب‌ ناحیه ‌ای‌ كه‌ گرفتار شده‌ است‌.
عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر
* سن‌ بالای‌ 50 سال‌
* استرس
* وجود یك‌ بیماری‌ كه‌ باعث‌ كاهش‌ مقاومت‌ بدن‌ شده‌ باشد.
* استفاده‌ از داروهای‌ سركوب ‌كننده‌ ایمنی‌ یا ضد‌ سرطان
* جراحی‌ یا تاباندن‌ اشعه‌ به‌ نخاع‌
* لوسمی یا لنفوم
پیشگیری‌
در حال‌ حاضر نمی ‌توان‌ از آن‌ پیشگیری‌ به‌ عمل‌ آورد. واكسن ‌های‌ تحقیقاتی‌ كه‌ برای‌ پیشگیری‌ از آبله‌ مرغان‌ در حال‌ آزمایش‌ هستند نتوانسته ‌اند جلوی‌ زونا را بگیرند. البته‌ فرد با یك‌ بار گرفتن‌ زونا، تا آخر عمر در برابر آن‌ ایمن‌ خواهد بود؛ مگر در موارد نادر.
عوارض‌ احتمالی‌
* عفونت‌ باكتریایی‌ ثانویه‌ در تاول‌ های‌ زونا
* درد مزمن، خصوصا در سالمندان، كه‌ تا ماه‌ها یا سال‌ها در مسیر رشته‌ های‌ حسی‌ محل‌ قبلی‌ وجود تاول‌ ها باقی‌ می‌ ماند.
* زخم‌ قرنیه
* عفونت‌ دستگاه‌ عصبی‌ مركزی‌

تشخیص
* تشخیص‌ معمولا تا زمان‌ بروز بثور پوستی‌ امكان ‌پذیر نیست‌. قبل‌ از آن‌، علائم‌ ممكن‌ است‌ شبیه‌ آپاندیسیت، جمع‌ شدن‌ مایع‌ دور ریه‌ یا سایر بیماری‌ ها باشند.
* ندرتا آزمایش‌ خون، كشت‌ مایع‌ تاول ‌ها و نمونه‌ برداری‌ از پوست‌ انجام‌ می‌ گیرد.
درمان
هدف‌ اصلی‌ درمان‌ عبارت‌ است‌ از تخفیف‌ خارش‌ و درد تا حد امكان‌، كه‌ برای‌ این‌ كار معمولا از داروهای‌ مالیدنی‌ و خوراكی‌ استفاده‌ می ‌شود. دردی‌ كه‌ پس‌ از پاك‌ شدن‌ تاول ‌ها باقی‌ می ‌ماند را خیلی‌ مشكل‌ می توان‌ درمان‌ كرد و متأسفانه‌ هیچ‌ راه‌ قطعی‌ برای‌ درمان آن وجود ندارد.
* در وان‌ آبی‌ بخوابید كه‌ به‌ آن‌ نشاسته‌ ذرت یا پودر جو دوسر اضافه‌ شده‌ باشد.
* سایر روش‌های‌ كاهش‌ درد نیز مطرح‌ هستند، اما تأثیر هیچ ‌‌كدام‌ به‌ طور قطعی‌ اثبات‌ نشده‌ است‌. این‌ روش‌ها عبارت هستند از: تحریك‌ یا مالش‌ متناوب‌، استفاده‌ از جریان‌ الكتریكی‌ در پوست‌، اسپری‌ سرد و قطع‌ رشته‌ های‌ عصبی‌ یا جراحی‌.
برای بهبودی سریع ‌تر این كارها را انجام دهید
مسكن مصرف كنید
به‌عنوان مسكن به جای آسپیرین از استامینوفن استفاده كنید به این صورت كه هر 4 ساعت 2 عدد قرص استامینوفن را میل كنید.
با مصرف ویتامین ‌ها بدن را تقویت كنید
چنانچه مقدار بالای ویتامین ث و ب كمپلكس مصرف شود، سیستم ایمنی بدن تقویت خواهد شد. مصرف روزانه 2000‌میلی‌ گرم ویتامین ث كفایت می ‌كند.
همچنین خوردن روزانه 2 عدد قرص ویتامین ب كمپلكس یا یك عدد كپسول مولتی ‌ویتامین مینرال كافی است. البته در این موارد حتما باید نظر پزشک معالج تان را جویا شوید.
با تاول ‌ها چه كار باید كرد؟
پس از بروز تاول ‌ها برای تسكین درد بهتر است به نكات زیر توجه كرد:
تاول‌ها را دستكاری نكنید
چنان چه مقدار زیادی كرم و پماد روی پوست بمالید با تحریك پوست سبب تاخیر در بهبودی خواهید شد بنابراین بهتر است تاول ‌ها را دستكاری نكنید.

از محلول كالامین استفاده كنید
هنگامی كه ایزوپروپیل الكل به میزان 20 درصد و فنل‌ومنتول به میزان یك درصد به لوسیون كالامین اضافه شود محلولی به دست می ‌آید كه در بهبود تاول‌ها بسیار مؤثر است. از این محلول‌ ها تنها طی یك ‌روز به مقداری كه تاول‌ ها خشك شده و روی شان پوسته ببندد، استفاده كنید و دیگر از آن استفاده نكنید.
خمیر آسپیرین با كلروفوم را به كار ببرید
از پزشك داروساز تقاضا كنید كه این فراورده را برای شما تهیه كند. دكتر داروساز 2 عدد قرص آسپیرین را پودر كرده و 2 قاشق غذا‌خوری كلروفوم به آن می ‌افزاید تا به‌ صورت خمیر در آید.
حال شما با تكه ‌ای پارچه تمیز، خمیر را به آرامی روی ناحیه مجروح بمالید، خمیر را چندین بار در روز به كار برید.
به خاطر داشته باشید كه اگر به آسپیرین حساسیت دارید از این فراورده استفاده نكنید.
كلروفوم بقایای صابون، روغن و سلول ‌های مرده پوست را حل می‌ كند و به این ترتیب آسپیرین می‌ تواند به درون لایه ‌های پوست نفوذ یابد و از انتقال درد توسط پایانه‌های عصبی جلوگیری كند. پس از به كار بردن این خمیر در عرض 5 دقیقه احساس درد كمتری خواهید داشت. تاثیر این مسكن ساعت‌ ها به‌جای می ‌ماند.
از پوشش مرطوب استفاده كنید
حوله ‌ای را در آب سرد فرو برده و بعد از آبكشی روی ناحیه صدمه دیده قرار دهید. هر چه آب خنك ‌تر باشد احساس بهتری خواهید داشت. تاثیر این عمل مانند قرار دادن یخ روی پوست سوخته شده است. به این دلیل بهتر است از رسیدن گرما به پوست آسیب ‌دیده نیز جلوگیری كنید.
عفونت روی تاول را با آب اكسیژنه بشویید
اگر تاول ‌ها عفونی شده‌اند بهتر است روی آن ها را با محلول آب اكسیژنه 6‌ درصد ضد ‌عفونی كنید یا آن كه از پمادهای آنتی ‌بیوتیك نظیر "جنتامایسین" استفاده كنید.




۶ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: مطالب خواندنی
نام کاربری: xavisam
پیام: ۳,۲۵۴
عضویت از: ۲۴ خرداد ۱۳۸۹
از: Mashad
طرفدار:
- xavi
- spain
- pep
گروه:
- کاربران عضو
چرا اسكيموها،مغز و چشم بزرگتريدارند؟


به گمان دانشمندان، مغز افرادي كه دورتر از خط استوا زندگي ميكنند براي كمك به ديد بهتر، بزرگتر است.
ايسنا: دانشمندان دانشگاه آكسفورد از مدتها پيش ميدانستند كه حجم مغز با عرض جغرافيايي افزايش مييابد كه در اينجا منظور نزديك بودن فرد به قطبها است.

محققان دريافتند كه هر اندازه فرد در عرض جغرافيايي بالاتر ميرود، ميزان نور خورشيدي كه به سطح زمين ميرسد كاهش مييابد. آنها به اين نتيجه رسيدند كه براي جبران اين كمبود، كره چشم و بخشهاي مغزي مرتبط با بينايي در حجم افزيش مييابند.

پستانداران شببيدار نيز از چشمان بزرگتري نسبت به حيواناتي كه در روز فعاليت دارند، برخوردارند. اين مساله احتمالا براي كمك به ديد بهتر آنها در تاريكي بوده و از اين رو در مورد پرندگاني كه در نور كم سپيدهدم ميخوانند نيز صادق است.

محققان آكسفوردي به اندازهگيري اندازه كاسه چشم و مغز 55 فرد در 12 ناحيه مختلف با عرضهاي جغرافيايي گوناگون از اسكانديناوي گرفته تا كنيا و استراليا پرداختند. آنها مشخص كردند كه اندازه كره چشم و اندازه مغز همراه با عرض جغرافيايي افزايش مييابد.

بزرگترين مغزها به جمعيتي در اسكانديناوي تعلق دارد، در حاليكه كوچكترين مغزها در اختيار اهالي جزاير ميکرونزي است.

با بررسي گونههاي خاص عرضهاي جغرافيايي با در نظرگرفتنن شرايط نور روز، اين اطلاعات به دست آمد كه مردم عرضهاي بالاتر از همان حساسيت بصري مردم عرضهاي پايين برخوردارند. با اين حال در سپيده دم يا هنگام غروب كه حجم نور خورشيد كمتر است، مردم عرضهاي بالاتر احتمالا از ديد بهتري برخوردارند. البته اين موضوع هنوز ثابت نشده است.

اين محققان اكنون در حال بررسي نمونه چشمها و مغزهاي بزرگتر و اندازهگيري دقيقتر ابعاد آنها با شيوههاي تصويربرداري مدرن هستند.






نمایش امضا ...
مخفی کردن امضا ...
۷ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: مطالب خواندنی
نام کاربری: elguaje7
پیام: ۲,۳۴۸
عضویت از: ۱ آبان ۱۳۸۹
طرفدار:
- داوید ویا، ژاوی، پویول
- یوهان کرایف، رونالدینیو
- استقلال
- اسپانیا، آرژانتین، ایتالیا
- پپ گواردیولا
- امیر قلعه نویی
گروه:
- کاربران عضو
پوسته ی جادویی هواپیما و ضد صاعقه کردن آن!

شرکت هواپیماسازی Cessna در حال ساخت پوسته ی جادویی است که می تواند تمامی بدنه هواپیما را در خود پوشانده و از آن در برابر رعد و برق و دیگر شرایط نامساعد جوی محافظت کند.
این ابداع بخشی از برنامه ای بزرگتر متعلق به سازمان ناسا است که طی آن تلاش می شود هواپیماهایی کم صداتر، کم مصرف تر و مقاوم در برابر شرایط بد جوی ساخته شود.
هواپیمایی که Cessna در حال تولید آن است، از آلومینیوم ساخته نشده بلکه از موادی ترکیبی ساخته شده که با هدف کاستن از میزان سوخت مصرفی از وزن کمی برخوردارند. نقطه ضعف استفاده از چنین موادی این است که هواپیما در برابر عوامل طبیعی آب و هوایی ضعیف شده و به لایه ای محافظ نیازمند می شود.

از این رو این پوسته ی جادویی و هوشمند که از قابلیت خود ترمیمی نیز برخوردار خواهد بود، در واقع از چندین لایه ساخته شده است، برای مثال لایه ای فومی برای محافظت از بدنه هواپیما در برابر دست اندازها و لایه ای از مواد بازتابنده برای خنک نگه داشتن لایه در این پوسته به کار گرفته شده است. بخش دیگر این پوسته جادویی حسگرها هستند.

این حسگرها می توانند توانایی های متعددی را در این پوسته به وجود آورند، برای مثال می توانند ساختار خارجی بدنه هواپیما را کنترل کنند تا در صورتی که جسمی خارجی با آن برخورد کرد، به خلبان اطلاع دهند.

چنین حسگرهایی به ویژه برای هواپیماهای ترکیبی بسیار مهم هستند زیرا همواره احتمال آسیب دیدگی درونی مواد ترکیبی وجود دارد بدون اینکه نشانه ای خارجی از خود بروز دهند.

از لایه های دیگری که امکان ترکیب آن با این پوست جادویی وجود دارد، لایه ای کاملا خارجی است تا در صورت آسیب وارد شدن به بدنه هواپیما، رنگ آن تغییر کند.

بر اساس گزارش گیزمگ، شرکت Cessna در نظر دارد برخی از این لایه های پوست جادویی را طی تابستان در پیش رو به آزمایش بگذارد تا بتواند تا دوسال آینده این ابداع را برای ناسا آماده کند.

منبع : وبلاگ کنجکاو





۱۳ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: فناوری نانو!
نام کاربری: elguaje7
پیام: ۲,۳۴۸
عضویت از: ۱ آبان ۱۳۸۹
طرفدار:
- داوید ویا، ژاوی، پویول
- یوهان کرایف، رونالدینیو
- استقلال
- اسپانیا، آرژانتین، ایتالیا
- پپ گواردیولا
- امیر قلعه نویی
گروه:
- کاربران عضو
با تشکر از اینکه صبر پیشه کردید تا من مطالب جذاب و خواندنی این تاپیک رو مطالعه کنم، حالا دیگه میتونید ادامه بدید!

ابداع اولين نانوساختار سه بعدي نامرئي كننده در جهان!

به گزارش خبرگزاري مهر ، اولين پوشش نامرئي كه توانايي پنهان كردن اجسام از طول موجهاي بلند امواج راديويي را داشت در سال 2006 توسط محقان دانشگاه داك ابداع شد. از آن زمان به بعد تلاشها بر روي خلق سازه هاي كوچكتر متمركز شده تا بتوان به واسطه آن طول موجهاي كوچكتري از نور را نيز هدايت كرده و پوشش هاي نامرئي كاملي را به وجود آورد.
ابداع محققان دانشگاه رايس در جهان اولين نمونه سه بعدي از متا مواد به شمار مي رود. دانشمندان براي خلق اين ماده از لايه اي شيشه اي استفاده كردند كه به واسطه نانوذرات لاتكس يا پلاستيك پوشش داده شدند. سپس ذرات طلا با درجات مختلف بروي اين نانوذرات تبخير شده و نانو ساختاري را به شكل فنجان به وجود آوردند. در نهايت لايه محافظتي از آكريليك بر روي اين ساختار قرار گرفت و به مدت 36 ساعت به منظور شكل گيري لايه اي سخت باقي ماند.
نانو ساختارهاي فنجان شكل در الگويي تكراري قرار گرفته اند، به بياني ديگر اين ساختارها در تمامي زوايا اما در يك جهت قرار گرفته اند. هر طيف نوري كه به اين ساختارها وارد شود جمع آوري شده و در مسير زاويه سازه فنجان بازتاب مي شوند و تا زماني كه هيچ نوري به سمت چشم ناظري بازتاب نشود، اجسامي كه در زير اين نانو پوشش قرار گرفته اند نامرئي باقي خواهند ماند.
بازتاب تمامي نور جذب شده در يك جهت خاص به آن مفهوم است كه نانو پوشش عملكردي مانند ذره بينهاي آيينه اي داشته و نور را در نقطه اي خاص متمركز مي كند. نور مي تواند از هر زاويه اي جذب شود و تنها در يك نقطه متمركز شود اما حداكثر بازده اين عدسي ها زماني است كه در مسير تابش نور قرار گيرند كه اين امر نيازمند تغيير جهت فيزيكي عدسي ها خواهد بود.
بر اساس گزارش ام اس ان بي س، با اين حال نانوذرات جديد نور را بدون نياز به حركت فيزيكي جذب و متمركز خواهند كرد كه به اين شكل مي تواند يكي از بزرگترين هزينه ها را در صنعت صفحات خورشيدي از بين ببرد. به اين معني كه اين ساختار مي تواند مسير جذب نور را تغيير داده و آن را به حداكثر برساند.







۱۳ مرداد ۱۳۹۰
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: elguaje7
پیام: ۲,۳۴۸
عضویت از: ۱ آبان ۱۳۸۹
طرفدار:
- داوید ویا، ژاوی، پویول
- یوهان کرایف، رونالدینیو
- استقلال
- اسپانیا، آرژانتین، ایتالیا
- پپ گواردیولا
- امیر قلعه نویی
گروه:
- کاربران عضو
نقل قول
SMS نوشته:

عکس های ارسال های 527 و 529 خیلی زیبا بودن. مطالب هم عالی بود
فقط لطف کنید عکس ها رو به صورت لینک قرار بدید. مثلا یک نمونه قرار بدید بقیه رو لینک کنید.
منابع رو هم بنویسید.

عالی بود. ممنون

ممنون از توجهتون. چشم، حتما!


كشف جزئياتي بي‌سابقه در مشاهده بلندترين رعد و برق!



جريانات عظيم و اسرارآميز صاعقه كه تا نزديكي لبه فضا مي‌رسند اخيرا توسط ستاره‌شناسان با جزئيات دقيق مورد مشاهده قرار گرفت كه اين مهم، به آشكارسازي مطالبي در مورد شكل‌گيري و ميزان بارالكتريكي درون آنها منجر شد.

به گزارش سرويس علمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، بيش از 80 كيلومتر بالاتر از سطح زمين، تابش شديد ماوراي بنفش خورشيد به مولكولهاي هوا واكنش نشان داده و ذرات بسيار باردار توليد مي‌كند كه منطقه پرانرژي يونوسفر را مي‌سازد.

در سال 2001 دانشمندان دريافتند كه جريانات عظيم رعدوبرق از ابرهاي در بخش پايين‌تر جو يعني تروپوسفر به سمت يونوسفر مي‌گردند.

اين مجموعه‌هاي ناياب ظاهرا با تفاوت عميقي در بار الكتريكي بين يونوسفر و ساير بخشهاي جو ايجاد شده، اما اطلاعات بيشتر در مورد آنها هنوز روشن نيست.

دانشمندان براي يادگيري بيشتر در مورد اين اسرار به تحليل دو مورد جرياناتي كه در نزديكي سيستم‌هاي شناسايي رعدوبرق رخ داده بودند، پرداختند. اين سيستمها قادر به نظارت بر پرتوهاي راديويي يا فركانس بسيار بالا هستند.

اين سيستم شناسايي به دانشمندان اجازه داده تا چگونگي ساخت اين رعدوبرق را بصورت سه‌بعدي دنبال كنند. آنها همچنين بصورت از راه دور با تحليل ميدانهاي مغناطيسي اين جريانات به اندازه‌گيري ميزان بارالكتريكي موجود در آنها پرداختند.

اولين جريان كه در سواحل فلوريدا اتفاق افتاده بود تا 80 كيلومتري آسمان ادامه داشت، در حاليكه جريان دوم در اوكلاهاما تا 90 كيلومتر ارتفاع داشت. به ادعاي اين محققان، اين دو جريان از بلندترين رعد و برقهاي زمين محسوب مي‌شوند.

هردو جريان از رعد و برقهاي عادي بين ابرها كه رايجترين شكل رعدوبرق هستند، نشات گرفته بودند. با از هم پاشيدن لايه‌هاي بالايي بار مثبت اين ابرها، كانال رعدوبرق بار منفي به داخل آن نفوذ كرده و از بالاي ابر تا يونوسفر را مانند زيپ به هم متصل مي‌كند.

به گفته محققان، اين چرخه قوي در منطقه مركزي يك توفان ممكن است از ايجاد مداوم لايه‌هاي بالايي مثبت ابرها جلوگيري كرده و به ايجاد اين جريانات عظيم منجر شود.

رعد و برقهاي درون ابري پيش از اين جريانات احتمالا در تجزيه اين لايه‌هاي بالايي تاثير دارند.

به گفته دانشمندان، تحقيقات بيشتر به بررسي اندازه‌گيري‌هاي زميني ميدان مغناطيسي مرتبط با جريانات عظيم خواهد پرداخت.

توضيحات بيشتر در مورد اين پژوهش در مجله مقالات پژوهشي ژئوفيزيك منتشر شده است.







۱۳ مرداد ۱۳۹۰
     
برو به صفحه
برای ارسال پیام باید ابتدا ثبت نام کنید!

اختیارات
شما می‌توانید مطالب را بخوانید.
شما نمی‌توانید عنوان جدید باز کنید.
شما نمی‌توانید به عنوان‌ها پاسخ دهید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را ویرایش کنید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را حذف کنید.
شما نمی‌توانید نظرسنجی اضافه کنید.
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌ها شرکت کنید.
شما نمی‌توانید فایل‌ها را به پیام خود پیوست کنید.
شما نمی‌توانید پیام بدون نیاز به تایید بزنید.

فعالترین کاربران ماه انجمن
فعالیترین کاربران سایت
اعضای جدید سایت
جدیدترین اعضای فعال
تعداد کل اعضای سایت
اعضای فعال
۱۷,۹۵۸
اعضای غیر فعال
۱۴,۳۶۳
تعداد کل اعضاء
۳۲,۳۲۱
پیام‌های جدید
هرچه می خواهد دل تنگت بگو...
انجمن مباحث آزاد
۷۶,۵۰۱ پاسخ
۱۲,۴۱۳,۳۱۴ بازدید
۱۵ روز قبل
Greatest Ever
بحث آزاد در مورد بارسا
انجمن عاشقان آب‍ی و اناری
۵۸,۲۰۹ پاسخ
۹,۱۰۰,۴۳۷ بازدید
۱۸ روز قبل
armanshah
بحث در مورد تاپیک های بخش سرگرمی
انجمن سرگرمی
۴,۶۶۷ پاسخ
۵۸۵,۱۴۳ بازدید
۳ ماه قبل
مهدی
برای آشنایی خودتون رو معرفی کنید!
انجمن مباحث آزاد
۷,۶۴۳ پاسخ
۱,۳۵۷,۳۵۳ بازدید
۶ ماه قبل
Activated PC
آموزش و ترفندهای فتوشاپ
انجمن علمی و کاربردی
۱۳۵ پاسخ
۴۷,۰۹۹ بازدید
۶ ماه قبل
RealSoftPC
جام جهانی ۲۰۲۲
انجمن فوتبال ملی
۲۳ پاسخ
۲,۹۶۸ بازدید
۶ ماه قبل
Crack Hints
موسیقی
انجمن هنر و ادبیات
۵,۱۰۱ پاسخ
۱,۰۷۴,۵۷۶ بازدید
۶ ماه قبل
Activated soft
علمی/تلفن هوشمند/تبلت/فناوری
انجمن علمی و کاربردی
۲,۴۱۹ پاسخ
۴۵۹,۸۵۲ بازدید
۶ ماه قبل
javibarca
مباحث علمی و پزشکی
انجمن علمی و کاربردی
۱,۵۴۷ پاسخ
۷۸۴,۴۰۳ بازدید
۷ ماه قبل
رویا
مســابــقـه جــــذاب ۲۰ ســــوالـــــــــــــــــــی
انجمن سرگرمی
۲۳,۶۵۸ پاسخ
۲,۳۷۴,۱۰۶ بازدید
۷ ماه قبل
رویا
حاضرین در سایت
۳۹۲ کاربر آنلاین است. (۲۴۷ کاربر در حال مشاهده تالار گفتمان)

عضو: ۰
مهمان: ۳۹۲

ادامه...
هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت، تنها با ذکر نام «اف سی بارسلونا دات آی آر» مجاز است!