در حال دیدن این عنوان: |
۶۸ کاربر مهمان
|
این عنوان قفل شده است!
|
|
|
پاسخ به: کلام حق (متن و تفسیر آیه به آیه قرآن کریم) | ||
نام کاربری: H_Majnun
نام تیم: بایرن مونیخ
پیام:
۱۳,۵۲۱
عضویت از: ۲ فروردین ۱۳۸۹
از: زمین خدا
طرفدار:
- لیونل آندرس مسی - ریوالدو ویتور بوربا فریرا ویکتور - جوزپ گواردیولا گروه:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 51 -------------------------------------------- آيه وَأَنذِرْ بِهِ الَّذِينَ يَخَافُونَ أَن يُحْشَرُواْ إِلَى رَبِّهِمْ لَيْسَ لَهُم مِّن دُونِهِ وَلِىٌّ وَلَا شَفِيعٌ لَّعَلَّهُمْ يَتَّقُونَ ------------------------------------------- ترجمه و به وسيلهى آن (قرآن) كسانى را كه از محشور شدن نزد پروردگارشان بيم دارند هشدار ده (زيرا) غير از خداوند، براى آنان ياور و شفيعى نيست، شايد كه پروا نمايند. ------------------------------------------ نکته ها در قرآن بارها خداوند به پيامبرصلى الله عليه وآله فرموده است كه هشدار تو تنها در دل خداترسان اثر مىكند، مثل: «انّما تنذر من اتّبع الذّكر و خَشِى الرّحمن» [348] و «انّما تنذر الّذين يخشون ربّهم بالغيب» [349] _____________________________ 348) يس، 11. 349) فاطر، 18. --------------------------------------------- پيام ها 1- آمادگى افراد، شرط تأثير گذارى هدايت انبيا است. «الّذين يخافون» 2- عقيده به معاد، كليد تقوى است. «يخافون ان يحشروا ... لعلّهم يتّقون» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 52 -------------------------------------------- آيه وَلَا تَطْرُدِ الَّذِينَ يَدْعُونَ رَبَّهُم بِالْغَدَوةِ وَالْعَشِىِّ يُرِيدُونَ وَجْهَهُ مَا عَلَيْكَ مِنْ حِسَابِهِم مِن شَىْءٍ وَمَا مِنْ حِسَابِكَ عَلَيْهِمْ مِن شَىْءٍ فَتَطْرُدَهُمْ فَتَكُونَ مِنَ الظَّلِمِينَ -------------------------------------------- ترجمه و كسانى را كه بامداد و شامگاه پروردگارشان را مىخوانند، در حالى كه رضاى او را مىطلبند، از خود مران. چيزى از حساب آنان بر عهدهى تو نيست، و از حساب تو نيز چيزى بر عهده آنان نيست كه طردشان كنى و در نتيجه از ستمگران شوى. -------------------------------------------- نکته ها در شأن نزول اين آيه آمده است جمعى از كفّار پولدار، چون ديدند فقيرانى مانند عمار و بلال و خباب و ... دور پيامبر را گرفتهاند، پيشنهاد كردند كه آن حضرت، اينان را طرد كند تا آنان گرد او جمع آيند. به نقل «تفسير المنار» خليفهى دوّم گفت: به عنوان آزمايش، طرح را بپذيريم، آيهى فوق نازل شد. مشابه اين مطلب در سورهى كهف، آيه 28 نيز آمده است. در تفسير قُرطبى آمده است: پيامبر خدا صلى الله عليه وآله پس از نزول اين آيه، از مجلس فقرا بر نمىخاست تا آنكه اوّل فقيران برخيزند. منظور از خواندن خدا در صبح و شب، ممكن است نمازهاى روزانه باشد. [350] __________________________ 350) تفسير الميزان. --------------------------------------- پيام ها 1- حفظ نيروهاى مخلص و فقير و مجاهد، مهمتر از جذب سرمايهداران كافر است. «لا تطرد» 2- هدف، وسيله را توجيه نمىكند. براى جذب سران كفر، نبايد به مسلمانان موجود اهانت كرد. «لا تطرد» 3- اسلام، مكتب مبارزه با تبعيض، نژاد پرستى، امتياز طلبى و باج خواهى است. (با توجّه به شأن نزول) 4- اغلب طرفداران انبيا، پابرهنگان بودهاند. (با توجّه به شأن نزول) 5 - بهانه گيران، اگر از رهبر و مكتب نتوانند عيب بگيرند، از پيروان و وضع اقتصادى آنان عيبجويى مىكنند. (با توجّه به شأن نزول) 6- هيچ امتيازى با «ايمان» برابرى نمىكند. «يريدون وجهه» 7- ميزان، حال فعلى اشخاص است. اگر مؤمنان فقير، خلاف قبلى داشته باشند، حسابشان با خداست. «ما عليك من حسابهم من شىء» 8 - حساب همه با خداست، حتّى رسول اكرم نيز مسئول انتخاب وعمل ديگران نيست، «ما عليك من حسابهم من شىء» و خود نيز حساب و كتاب دارد. «و ما من حسابك عليهم من شىء» 9- طرد پابرهنگان و محرومان مخلص، ظلم است. «فتكون من الظالمين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 53 -------------------------------------------- آيه وَكَذَلِكَ فَتَنَّا بَعْضَهُم بِبَعضٍ لِّيَقُولُواْ أَهَؤُلَآءِ مَنَّ اللَّهُ عَلَيْهِم مِّن بَيْنِنَآ أَلَيْسَ اللَّهُ بِأَعْلَمَ بِالشَّكِرِينَ ----------------------------------------------- ترجمه و اين گونه بعضى از مردم را به وسيلهى بعضى ديگر آزمايش كرديم، تا (از روى استهزا) بگويند: آيا اينانند آنها كه خداوند، از ميان ما بر آنها منّت نهاده است؟ آيا خداوند به حال شاكران داناتر نيست؟ ------------------------------------------------ نکته ها بارها قرآن، بلند پروازى و پر توقّعى سرمايهداران را مطرح و محكوم كرده است. آنان توقّع داشتند وحى و قرآن بر آنان نازل شود، از جمله: «أءُلقى الذّكر عليه من بيننا» [351] آيا در ميان ما وحى بر او نازل شد؟! «لولا نُزّل هذا القرآن على رجل من القريتين عظيم» [352] چرا وحى بر مرد بزرگى از آن دو قريه نازل نشد؟! مؤمن واقعى، شاكر نعمت ايمان است. شخصى نزد امام كاظم عليه السلام از فقر خود شكايت كرد. حضرت فرمود: غنىترين افراد به نظر تو كيست؟ گفت: هارون الرشيد. پرسيد: آيا حاضرى ايمان خود را بدهى و ثروت او را بگيرى؟ گفت: نه. فرمود: پس تو غنىترى، چون چيزى دارى كه حاضر به مبادله با ثروت او نيستى. [353] ____________________________ 351) قمر، 25. 352) زخرف، 31. 353) تفسير اطيبالبيان. ------------------------------------------ پيام ها 1- تفاوتهاى اجتماعى، گاهى وسيلهى آزمايش و شكوفا شدن خصلتها و رشد آنهاست. اغنيا، با فقرا آزمايش مىشوند. «فَتنّا بعضهم ببعض» 2- اغنيا، فقرا را تحقير مىكنند و خود را ارزشمند مىپندارند. «أهولاء...منبيننا» 3- فقراى با ايمان، برگزيدگان خدايند. «مَنَّ اللّه عليهم» 4- پاسخ توهينهاى كافران، با نوازش و مهر الهى به مؤمنان داده مىشود. «أهؤلاء... أعلم بالشاكرين» 5 - منّت الهى بر فقيران، نتيجهى شكر آنان است. «مَنَّ اللّه... بالشّاكرين» 6- خداوند طبق حكمتش عمل مىكند، نه توقّع مردم. «أليس اللّه بأعلم بالشّاكرين» 7- انبيا، نمونه بارز شاكرين هستند. «بالشّاكرين» (فقرايى هم كه هدايت انبيا را پذيرفتهاند، شاكر نعمت هدايت هستند.) «اعلم بالشّاكرين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 54، 55 -------------------------------------------- آيه وَإِذَا جَآءَكَ الَّذِينَ يُؤْمِنُونَ بَِايَتِنَا فَقُلْ سَلَمٌ عَلَيْكُمْ كَتَبَ رَبُّكُمْ عَلَى نَفْسِهِ الرَّحْمَةَ أَنَّهُ مَنْ عَمِلَ مِنكُمْ سُوءاً بِجَهَلَةٍ ثُمَّ تَابَ مِن بَعْدِهِ وَأَصْلَحَ فَأَنَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ وَكَذَلِكَ نُفَصِّلُ الْأَيَتِ وَلِتَسْتَبِينَ سَبِيلُ الْمُجْرِمِينَ ----------------------------------------- ترجمه و هرگاه كسانى كه به آيات ما ايمان دارند نزد تو آيند، پس بگو: سلام بر شما! پروردگارتان بر خودش رحمت را مقرّر كرده است كه هر كس از شما از روى نادانى كار بدى انجام دهد و پس از آن توبه كند و خود را اصلاح نمايد، پس قطعاً خداوند، آمرزنده و مهربان است. و ما بدين گونه آيات را (براى مردم) به روشنى بيان مىكنيم، (تا حقّ آشكار) و راه و رسم گناهكاران روشن شود. ------------------------------------------- نکته ها در شأن نزول آيه آمده است، جمعى گنهكار، خدمت پيامبر آمده و گفتند: ما خلافهاى زيادى كردهايم. حضرت ساكت شد. اين آيه نازل شد. در اين سوره، خداوند دوبار جمله: «كتب على نفسه الرحمة» گفته است، يكى براى دلگرم كردن مؤمنان در همين دنيا (همين آيه)، يكى هم در آيه 12 كه براى معاد است. «كتب على نفسه الرّحمة ليجمعنّكم» جهالت، گاهى در برابر علم است و گاهى در برابر عقل، و در آيه 54 در برابر عقل است. يعنى از روى جهل وبىخردى به گناه كشيده شدهاند، نه آنكه نمىدانستند. ------------------------------------------- پيام ها 1- ايمان زائر پيامبر خدا، از شرايط دريافت لطف الهى است. «و اذا جاءك الّذين يؤمنون بآياتنا فقل...» 2- زيارت پيامبر، راه دريافت لطف خداست. «جاءك... فقل سلام عليكم كتب» 3- رابطهى رهبر و مردم، بر پايهى انس و محبّت است. «اذا جاءك... فقل سلام عليكم» 4- بهترين عبارت تحيّت، «سلام عليكم» است. «فقل سلام عليكم» 5 - تحقير شدن مؤمنان را جبران كنيد. (در آيهى 53 متكبّران با لحن تحقيرآميزى مىگفتند: «اَهؤلاء...» ولى در آيه 54 خداوند آن تحقير را جبران مىكند و به پيامبرش دستور سلام كردن به مؤمنان را صادر مىكند.) «فقل سلام عليكم» 6- «سلام»، شعار اسلام است. بزرگ نيز به كوچك، سلام مىكند. «فقل سلام عليكم» 7- مربّى ومبلّغ، بايد با برخوردى محبّتآميز با مردم، به آنان شخصيّت دهد. «سلام عليكم» 8 - اگر گناه از روى لجاجت و استكبار نباشد، قابل بخشش است. (جهالت، عذرى قابل قبول براى بخشش و گذشت از خطاكاران است.) «من عمل منكم سوءً بجهالة» 9- خداوند، رحمت را بر خويش واجب كرده، ولى شرط دريافت آن، عذرخواهى و توبه است. «كتب ... ثمّ تاب» 10- توبه، تنها يك لفظ نيست، تصميم و اصلاح هم مىخواهد. «تاب و أصلح» 11- توبهى مؤمن حتماً پذيرفته مىشود، «عمل منكم» آغاز توبه، بعد از گناه است. «من بعده» 12- عفو الهى همراه با رحمت است. «غفور رحيم» (گناهكار نبايد مأيوس شود) 13- روشنگرى نسبت به سيماى مجرمان و راه خطاكاران و اهل توطئه، از اهداف مكتب است. «لتستبين سبيل المجرمين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 56 -------------------------------------------- آيه قُلْ إِنِّى نُهِيتُ أَنْ أَعْبُدَ الَّذِينَ تَدْعُونَ مِن دُونِ اللَّهِ قُل لَّآ أَتَّبِعُ أَهْوَآءَكُمْ قَدْ ضَلَلْتُ إِذاً وَمَآ أَنَاْ مِنَ الْمُهْتَدِينَ ------------------------------------------- ترجمه بگو: من از پرستش آنها كه به جاى خدا مىخوانيد نهى شدهام. بگو: من از هوسهاى شما پيروى نمىكنم، كه در اين صورت گمراه شده و از هدايت يافتگان نخواهم بود. ---------------------------------------------- پيام ها 1- در پاسخ به تمايلات نابجاى مشركين مبنى بر پذيرش بتها و روش آنان، بايد با صراحت جواب نفى داد. «نُهيتُ، لا أتّبع، ضللت» (آرى شرك، در هيچ قالبى مجاز نيست) 2- برخورد و موضعگيرىهاى پيامبر صلى الله عليه وآله، از وحى سرچشمه مىگيرد. «قل، قل» 3- برائت از شرك، جزو اسلام است. «نُهيتُ أن أعبد الّذين تدعون من دون اللّه» 4- ريشهى شرك، هواپرستى است. «لا أتّبع أهوائكم» 5 - مبلّغ، نبايد در پى ارضاى هوسهاى مردم باشد. «لا أتّبع أهوائكم» 6- هواپرستى، زمينهى هدايت را در انسان از بين مىبرد. «لاأتّبع اهوائكم... ما أنا من المهتدين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 57 -------------------------------------------- آيه قُلْ إِنِّى عَلَى بَيِّنَةٍ مِّن رَّبِّى وَكَذَّبْتُم بِهِ مَا عِندِى مَا تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ يَقُصُّ الْحَقَّ وَهُوَ خَيْرُ الْفصِلِينَ --------------------------------------------- ترجمه بگو: همانا من از طرف پروردگارم بر دليل آشكارى هستم، ولى شما آن را دروغ پنداشتيد. آنچه را شما (از عذاب الهى) با شتاب مىطلبيد به دست من نيست فرمان جز به دست خدا نيست كه حقّ را بيان مىكند و او بهترين (داور و) جدا كنندهى حقّ از باطل است. ---------------------------------------- نکته ها «بيّنة» ازكلمهى «بينونة» (جدايى)، به دليلى گفته مىشود كه به طور كامل و روشن، حق و باطل را از هم جدا مىكند. دلائل و معجزات پيامبران، نه ثقيل بود نه مبهم، همه مىفهميدند و اگر لجاجت نمىكردند، از جان و دل مىپذيرفتند، به همين خاطر پيامبران خود را داراى «بيّنه» معرّفى مىكردند. كفّار مىگفتند: اگر راست مىگويى، چرا قهر خدا بر ما نازل نمىشود؟ «تستعجلون به» نظير آيهاى كه مىگفتند: اگر اين مطلب راست است، خدايا بر ما سنگ بباران، «فامطر علينا حجارةً من السماء» [354] «استعجال» و عذاب خواهى در اقوام ديگر هم بوده و به حضرت هود و صالح و نوح هم مىگفتند: اگر راست مىگويى عذاب موعود را سريعاً براى ما بياور. «فَاتِنا بما تَعدُنا» [355] ______________________________ 354) انفال، 32. 355) اعراف، 70 و 77 ؛ هود، 32. -------------------------------------------- پيام ها 1- دعوت انبيا بر اساس «بينه» است، نه خيال و تقليد كوركورانه «على بيّنة» 2- اعطاى بيّنه به پيامبر، پرتوى از ربوبيّت خداوند است. «بيّنة من ربّى» 3- انبيا بايد بيّنهى الهى داشته باشند، نه آنكه طبق تقاضاى روزمرّهى مردم كار كنند. «بيّنة من ربّى» (قرآن، بيّنه و دليل روشن وگواه حقانيّت پيامبرصلى الله عليه وآله است) 4- پيامبر اسلام بر قرآن كه بيّنهى اوست، احاطهى كامل دارند. («على بيّنة» به معناى استعلا و احاطه بر مفاهيم قرآن است) 5 - كافران، بيّنهى پيامبر را تكذيب مىكنند، ولى انتظار دارند او از هواهاى نفسانى آنان پيروى كند. «لا اتّبع اهوائكم - كذّبتم به» 6- با بهانه جويان، صريح حرف بزنيد. «ما عندى» 7- پيامبر، تنها فرستادهاى همراه با منطق و بيّنه است و نظام هستى به دست خداست. (با تقاضاى نزول سريع قهر الهى از پيامبر، قلع و قمع خود يا نابودى هستى را نخواهيد). «ما تستعجلون به» 8 - آيه، هم تهديد كافران است، هم دلدارى پيامبر. «و هو خيرالفاصلين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 58 -------------------------------------------- آيه قُل لَوْ أَنَّ عِندِى مَا تَسْتَعْجِلُونَ بِهِ لَقُضِىَ الْأَمْرُ بَيْنِى وَبَينَكُمْ وَ اللَّهُ أَعْلَمُ بِالظَّلِمِينَ ------------------------------------------- ترجمه بگو: اگر آنچه كه درباره آن شتاب مىكنيد نزد من بود (و به درخواست شما عذاب نازل مىكردم،) قطعاً كار ميان من و شما پايان گرفته بود، ولى خداوند به حال ستمگران آگاهتر است (و به موقع مجازات مىكند). ------------------------------------------ پيام ها 1- عجلهى مردم، حكمت خدا را تغيير نمىدهد. «تستعجلون... واللَّه اعلم» 2- كيفرها به دست خداوند است، امّا اگر او به درخواست كفّار در عذاب خود عجله كند، هيچكس باقى نمىماند. «لقضى الامر» چنانكه در آيه 11 سورهى يونس آمده است: «ولو يُعجّل اللّه للنّاس الشّر استعجالهم بالخير لقضى اليهم أجلهم» 3- خدا طبق حكمت وسنّت خود، به ظالمان مهلت مىدهد. «قل لو ان عندى ماتستعجلون به لقضى... واللَّهاعلم بالظالمين» 4- تأخير در قهر و عذاب الهى سبب نشود كه كافران خيال كنند كفرشان از ياد رفته است. «واللَّه اعلم بالظالمين» 5 - اعراض از ايمان و عجله در عذاب، ظلم است. «بالظالمين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 59 -------------------------------------------- آيه وَعِنْدَهُ مَفَاتِحُ الْغَيْبِ لَا يَعْلَمُهَآ إِلَّا هُوَ وَيَعْلَمُ مَا فِى الْبَرِّ وَالْبَحْرِ وَ مَا تَسْقُطُ مِن وَرَقَةٍ إِلَّا يَعْلَمُهَا وَلَا حَبَّةٍ فِى ظُلُمَتِ الْأَرْضِ وَ لَا رَطْبٍ وَلَا يَابِسٍ إِلَّا فِى كِتَبٍ مُبِينٍ ------------------------------------------- ترجمه و گنجينههاى غيب، تنها نزد خداست و جز او كسى آن را نمىداند و آنچه را در خشكى ودرياست مىداند، وهيچ برگى از درخت نمىافتد جز آنكه او مىداند و هيچ دانهاى در تاريكىهاى زمين وهيچ تر وخشكى نيست، مگر آنكه (علم آن) در كتاب مبين ثبت است. ------------------------------------------ نکته ها «مفاتح»، يا جمع «مِفتَح» به معناى گنجينه و خزانه است، يا جمع «مِفتاح» به معناى كليد است، ولى معناى اوّل مناسبتر است. [356] كلمهى تر و خشك، كنايه از همهى چيزهايى است كه مقابل همند، مثل مرگ و حيات، سلامتى و مرض، فقر و غنا، نيك و بد، مجرّد و مادّى. اين مطلب در آيهى «و كلّ شىء أحصيناه فى امامٍ مُبين» [357] نيز بيان شده است. شايد مراد از سقوط برگها، حركات نزولى و مراد از دانههاى در حال رشد زير زمين، حركات صعودى باشد. [358] ____________________________ 356) تفسير الميزان. 357) يس، 12. 358) تفسير فى ظلال القرآن. ------------------------------------------ پيام ها 1- دليل آنكه عذاب عجولانهاى كه كفّار تقاضا مىكنند فرا نمىرسد، علم خداوند به اسرار هستى است. «ما تستعجلون... و عنده مفاتح الغيب» 2- احكام الهى بر اساس آگاهى او بر غيب و شهود است. «اِنِ الحُكم الاّ للّه - و عنده مفاتح الغيب» 3- دامنهى علم غيب، گستردهتر از علوم عادّى است. (زيرا قرآن درباره آن تعبير انحصارى دارد.) «لا يعلمها الاّ هو» 4- بر خلاف كسانى كه مىگويند خداوند تنها به كليّات علم دارد، خداوند به همه چيز دانا و از همهى جزئيّات هستى آگاه است. پس بايد مواظب اعمال خود باشيم. «لا تسقط من ورقة...» 5 - جز خداوند، هيچكس از پيش خود علم غيب ندارد. «و عنده مفاتح الغيب لايعلمها الاّ هو» 6- در جهان، مركزيّتى براى اطلاعات وجود دارد. «فى كتاب مبين» 7- نظام هستى، طبق برنامهى پيش بينى شدهاى طراحى شده است. «كتاب مبين» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 60 -------------------------------------------- آيه وَهُوَ الَّذِى يَتَوَفَّكُم بِالَّيْلِ وَيَعْلَمُ مَا جَرَحْتُم بِالنَّهَارِ ثُمَّ يَبْعَثُكُمْ فِيهِ لِيُقْضَى أجَلٌ مُسَمّىً ثُمَّ إِلَيْهِ مَرْجِعُكُمْ ثُمَّ يُنَبِّئُكُمْ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ ------------------------------------------ ترجمه و او كسى است كه (روح) شمارا در شب (به هنگام خواب) مىگيرد و آنچه را در روز انجام مىدهيد مىداند، سپس شما را از خواب برمىانگيزد تا مدّت معيّن (عمر شما) سپرى شود. عاقبت بازگشت شما به سوى اوست پس شما را به آنچه انجام مىدهيد خبر مىدهد. ------------------------------------------- نکته ها «جَرَحتم» از «جارحة» به معناى عضو است، عضوى كه با آن كار و كسب مىشود و سپس به خودِ كار و عمل گفته شده است. با اينكه خداوند به هنگام خواب روح انسان را مىگيرد، ولى مىفرمايد: ما شما را مىگيريم، پس معلوم مىشود روح انسان تمام حقيقت اوست. ------------------------------------------- پيام ها 1- خواب، يك مرگ موقتى است و هربيدارى نوعى رستاخيز. «يتوفاكم، يبعثكم» 2- قانون طبيعى آن است كه شب براى خواب و روز براى كار باشد. «يتوفّاكم بالليل، جرحتم بالنّهار» 3- هر روز عمر، يك فرصت و بعثت جديد است. «يبعثكم» 4- زندگى ما، تاريخ و برنامه و مدّت معيّن دارد. «أجل مسمّى» 5 - خود را براى پاسخگويى قيامت آماده كنيم. «اليه مرجعكم» 6- خداوند با اينكه كار بد ما را مىداند ولى باز هم به ما مهلت داده و روح گرفته را به بدن برمىگرداند. «يعلم ما جرحتم بالنّهار ثمّ يبعثكم» 7- قيامت، روز روشن شدن حقيقت اعمال است. «ينبّئكم بما كنتم تعملون» |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
|
پیام:
۱۳,۵۲۱
طرفدار:
- كاربران بلاک شده |
سوره انعام آیه 61 -------------------------------------------- آيه وَهُوَ الْقَاهِرُ فَوْقَ عِبَادِهِ وَيُرْسِلُ عَلَيْكُمْ حَفَظَةً حَتَّى إِذَا جَآءَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ تَوَفَّتْهُ رُسُلُنَا وَهُمْ لَايُفَرِّطُونَ ------------------------------------------ ترجمه وتنها اوست كه قهر واقتدارش مافوق بندگان است و نگهبانانى بر شما مىفرستد، تا آنكه چون مرگ يكى از شما فرا رسد، فرستادگان ما (فرشتگان) جان او را بازگيرند و در كار خود، هيچ كوتاهى نكنند. ------------------------------------------- نکته ها گرفتن روح در شب وبرگرداندن آن در روز يكى از نمونههاى قاهربودن خدا برانسان است. مسألهى قبض روح، در قرآن هم به خداوند نسبت داده شده «اللّه يتوفّى الانفس»، هم به ملك الموت و هم به فرشتگان. اين اختلاف تعبير شايد به خاطر آن باشد كه جان افراد عادى را فرشتگان مىگيرند و جان افراد برجسته را ملك الموت كه فرشته برترى است و جان اولياى خدا را ذات مقدّس او مىگيرد. و شايد به اين دليل باشد كه ابتدا فرشتگان، روح مردم را مىگيرند و سپس تحويل ملكالموت مىدهند و آنگاه ملكالموت (عزرائيل) روحهاى گرفته شده را به خداوند تحويل مىدهد و به همين دليل گرفتن روح مردم هم كار فرشتگان و هم كار ملك الموت و هم كار خداوند به شمار مىرود. ممكن است مراد از فرشتگان محافظ، آنان باشند كه مراقب و نگهدار انسان از حوادثند، «له معقّ [359] بات من بين يديه و من خلفه يحفظونه من امراللَّه» [360] و ممكن است مراد از حفظه، فرشتگانى باشند كه مأمور ثبت و ضبط اعمال انسانند. «رسلنا لديهم يكتبون» [361] ايمان به مراقبت فرشتگان از انسان، عامل شكر از خداست، همان گونه كه ايمان به ثبت اعمال توسّط فرشتگان عامل حيا و تقواست. _____________________________ 359) تفسير الميزان. 360) رعد، 11. 361) زخرف، 80. ------------------------------------------- پيام ها 1- خداوند، قدرت و سلطهى كامل دارد و اگر ما را آزاد گذاشته، به خاطر مهلتى است كه از روى لطف اوست. «و هو القاهر...» 2- تسلّط خدا بر بندگان چنان است كه كسى را تاب مقاومت نيست. «و هو القاهر فوق عباده» 3- در دستگاه آفرينش، انواع مراقبتها وجود دارد. «حفظة» 4- فرستادن فرشتگان محافظ، دائمى است. «يُرسل» (فعل مضارع نشانهى دوام و استمرار است) 5 - هر دسته از فرشتگان، مأموريّت خاصّى دارند. «حفظة - توفّته» 6- براى قبض روح يك نفر چند فرشته حاضر مىشوند. «اذا جاء احدكم الموت توفّته رسلنا» 7- فرشتگان در انجام مأموريّت، سهلانگارى ندارند و معصومند. «لايفرّطون» چنانكه در آيه ديگر آمده است: «لا يَعصون اللّه ما أمرهم» [362] _____________________________ 362) تحريم، 6. |
||
۲۵ مرداد ۱۳۹۰
|
این عنوان قفل شده است!
|
شما میتوانید مطالب را بخوانید. |
شما نمیتوانید عنوان جدید باز کنید. |
شما نمیتوانید به عنوانها پاسخ دهید. |
شما نمیتوانید پیامهای خودتان را ویرایش کنید. |
شما نمیتوانید پیامهای خودتان را حذف کنید. |
شما نمیتوانید نظرسنجی اضافه کنید. |
شما نمیتوانید در نظرسنجیها شرکت کنید. |