به اولین سایت تخصصی هواداران بارسلونا در ایران خوش آمدید. برای استفاده از تمامی امکانات سایت، ثبت نام کنید و یا با نام کاربری خود وارد شوید!

شناسه کاربری:
کلمه عبور:
ورود خودکار

نحوه فعالیت در انجمن‌های سایت
دوستان عزیز توجه کنید که تا زمانی که با نام کاربری خود وارد نشده باشید، تنها می‌توانید به مشاهده مطالب انجمن‌ها بپردازید و امکان ارسال پیام را نخواهید داشت. در صورتی که تمایل دارید در مباحث انجمن‌های سایت شرکت نمایید، در سایت عضو شده و با نام کاربری خود وارد شوید.

پیشنهاد می‌کنیم که قبل از هر چیز، با مراجعه به انجمن قوانین و شرح وظایف ضمن مطالعه قوانین سایت، با نحوه اداره و گروه‌های فعال در سایت و همچنین شرح وظایف و اختیارات آنها آشنا شوید. به علاوه دوستان عزیز بهتر است قبل از آغاز فعالیت در انجمن‌ها، ابتدا خود را در تاپیک برای آشنایی (معرفی اعضاء) معرفی نمایند تا عزیزان حاضر در انجمن بیشتر با یکدیگر آشنا شوند.

همچنین در صورتی که تمایل دارید در یکی از گروه‌های کاربری جهت مشارکت در فعالیت‌های سایت عضو شوید و ما را در تهیه مطالب مورد نیاز سایت یاری نمایید، به تاپیک اعلام آمادگی برای مشارکت در فعالیت‌های سایت مراجعه نموده و علائق و توانایی های خود را مطرح نمایید.
تاپیک‌های مهم انجمن
در حال دیدن این عنوان: ۱۸ کاربر مهمان
برای ارسال پیام باید ابتدا ثبت نام کنید!
     
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو


هاله هایی به این صورت بر اثر تابش نور ماه بر کریستال های یخی در ابرهای سرد مرتفع به وجود می آید.

در این جا منظور از اثر تابشی همون نور ماه است .
البته این پدیده برای خورشید هم اتفاق می اوفته .

* به عکس دقت کنید ! کاملا مربوط به موضوعه


پدیده‌های نوری در ابرهای کریستال یخ
---------------------------------------------

هنگامی که خورشید از میان ابر سیرواستراتوس یا سیروس می درخشد ، گاهی حلقه از روشنائی نورانی در حالتی که خورشید در مرکز آن قرار دارد دیده می شود. این حلقه معمولا در نواحی داخلی قرمز فام بوده ولی در قسمتهای خارجی سفید رنگ است.
این پدیده را هاله می نامند. هاله در اثر شکست نور خورشید توسط کریستال های یخی در ابر ایجاد می شود. شکست در همه وجهه های کریستال اتفاق می افتد. مقدار انحراف هرگز کمتر از زاویه می نیمم انحراف (Dm) نخواهد بود.
شکل کریستال یخ معمولا بصورت منشور شش وجهی بوده که زاویه بین وجوه آن 120 درجه می باشد.
در این حالت که زاویه شکست منشور (زاویه بین دو درجه مجاور) 120 درجه است شکست توربین دو وجه رخ نمی دهد. ولی شکست نور بین دو وجه متناوب که زاویه بین امتداد آنها ( زاویه شکست منشور) 60 درجه است می تواند اتفاق بیافتد.


شاخص شکست یخ تقریبا برابر 31/1 بوده و مقدار زاویه انحراف می نیمم (Dm) برای منشور 60 درجه تقریبا برابر 22 درجه است. ابرسرواستراتوس کریستالهای یخ با دسته کریستالهائی بصورت شش وجهی کوچک بمقدار زیاد در بردارد.
هنگامی که یک دسته اشعه موازی از خورشید از میان آنها عبور می کند. بعضی از وجوه شکست طوری قرار می گیرند که سبب انحراف اشعه بطرف چشم ناظر می شود.

از آنجائیکه زاویه می نیمم انحراف برابر 22 درجه می باشد تنها اشعه هائی نظیر امتدادهای y,x در شکل (8-4) به چشم ناظر می رسند. به عبارت دیگر زاویه انحراف اشعه باید مساوی یا بزرگتر از 22 درجه باشد. شدت نور شکسته شده در زاویه ای انحراف می نیمم 22 درجه دارای بیشترین مقدار است. این شدت سرعت کاهش می یابد و حتی برای زاویه انحراف 23 درجه بندی بر روی روشنائی کلی آسمان اثر می گذارد.
بنابراین تصویر خورشید بصورت حلقه ای روشن بوده که زاویه بین اشعه خروجی از مرکز خورشید با اشعه ای کهع بطرف داخل هاله شکسته می شود 22 درجه است. این پدیده را هاله 22 درجه می نامند.

هاله دیگری وجود دارد که غیر معمول بوده و کمتر اتفاق میافتد. این هاله در اثر شکست دوربین یک وجه و قاعده منشور یا بین دو وجه مجاور که زاویه آنها (زاویه شکست منشور) 90 درجه است اتفاق می افتد. چنین هاله ای را هاله 46 درجه گویند. در واقع شاخص شکست یخ بکندی با افزایش طول موج کاهش می یابد. بنابراین 317/1=n برای نور بنفش و 307/1=n برای نور قرمز است. در نتیجه زوایای انحراف می نیمم (Dm) برای زاویه شکست 60 درجه برای نور قرمز َ34˚21 و برای نور بنفش َ22˚22 می باشد.

بنابراین از نظر تئوری هاله بایستی شامل هاله قرمز می شود (زیرا مقدار هاله قرمز کوچکتر بوده و در داخل قرار می گیرد) و هاله های بزرگتر مربوط به سایر رنگها بوده و در خارج قرار می گیرند. ولی به هرحال در عمل گاهی هاله های مربوط به نورهای زرد و سبز ممکن است درست در خارج نور قرمز دیده شوند ولی هاله نور بنفش و سایر رنگ های طول موج کوتاه دیده نمی شوند. این امر به علت این حقیقت که نور بنفش و سایر رنگ های طول موج کوتاه دیده نمی شوند.
این امر به علت این حقیقت است که نور بنفش خارج شده از کریستال ها که با زاویه انحراف می نیمم می شکند با سایر رنگهائی که با زوایای انرحاف غیر می نیمم شکسته شده و از کریستال ها خارج می شوند مخلوط می گردد در نتیجه لبه خارجی چنین هاله ای سفید است. نواحی مرکزطی هاله تاریک تر از آسمان اطراف هاله بنظر می رسد ، زیرا واقعیت امر این است که هیچ نوری از خورشید با زاویه النحراف کمتر اغز زاویه انحراف می نیمم (Dm) منحرف می شود. رنگ آمیزی هاله 46 درجه مشابه هاله 22 درجه است. سایر هاله نیز با شعاعهای مختلف تا 7 درجه یاد این حدود دیده شده است. این نوع هاله ها خیلی نادر بوده و در اثر وجود کریستالهای یخی بشکلهای غیر معمول ایجاد می شوند.

بعضی از کریستال های یخ بستگی به شکلی که دارند جهتی را ترجیح می دهند.
این جهت در منشورای ساده در امتداد محور طول افقی قرار می گیرند. بر عکس آنهائی که بصورت صفحه هستند از طرف سطح صاف خود بطور افقی قرار می گیرند. بنابراین نورد در مناطق یا محدوده خاصی خارج از هاله ای که ایجاد می کنند تمرکز یافته و شکلهای مختلفی بر اساس زاویه ارتفاع خورشید تشکیل می شود. بدین طریق خورشید کاذب هنگامی ایجاد می شود که تیغه های 60 درجه یخ بصورت عمودی قرار بگیرد. این لکه های نورانی با همان زاویه ارتفاع خورشید و درست در زیر هاله 22 درجه و در طرفین آن ایجاد می شوند.
کریستالهای یخ وجوه صافی دارند ، بنابراین بعضی از پدیده های نورانی در اثر انعکاس وقتی ایجاد می شود که وجوه کریستال تقریبا بصورتا افقی قرار بگیرد. این پدیده تصور روشنی از خورشید است که بطور عمودی در بالا یا پایین آن گسترش می یابد. رنگ این ستون مشابه رنگ خورشید است (یعنی سفید است هنگامیکخ زاویه ارتفاع خورشید بالاست و مایل به قرمز است وقتی که خورشید نزدیک افق قرار داردش) زیرا هیچ نوع تجزیه نوری همراه پدیده های انعکاسی اتفاق نمی افتد.

پدیده هاله ممکن است در اطراف ماه نیز دیده شود. البته ابرهایی که از ذرات یخ تشکیل شده اند بایستی دارای کریستالهای کاملا شکل یافته ای باشند ، در غیر اینصورت هاله خورشیدی با هاله دور ماه رویت نمی شود. بهر صورت تغییرات سریع در ترکیبات ابرها رخ داده بدین جهت بندرت هاله ها کامل و یا پردوام هستند.




پدیده های نوری در ابرهای تشکیل شده از آب :

پدیده هائی که در اثر شکست یا انعکاس نور در ابرهای کریستال یخ ایجاد می شود. در ابرهائی که حاوی قطرات بسیار ریز کروی آب می باشند ایجاد نمیشوند. ولی بهر حال حلقه های رنگین با شعاعهای خیلی کوچکتر دیده می شود. حلقه ای که توسط قطره ریز آب ابر درست می شود کرونا (CORONA) خوانده می شود. کرونا بر مرکز خورشید قرار داشته و از رنگهای متوالی درست می شود که بر عکس توالی رنگهای هاله می باشد. رنگ قرمز در قسمت خارج کرونا و رنگ آبی در داخل آن قرار دارد و این توالی مشابه رنگین کمان یا قوس قزح اصلی می باشد.

کروناها در اثر پراش یعنی خم شدن مسیر نور در حالیکه از مجاورت قطرات آب می گردد ایجاد می شوند و نور قرمز بیشترین پراش را دار. و در نتیجه در قسمت خارج دیده می شود. شعاع کرونا بطور معکوس متناسب یا اندازه قطرات ابر است. وقتی تفکیک خوبی از رنگها امکان پذیر است که اندازه قطرات یکنواخت باشد. بهترین کرونا در ابرهای نازکی که تازه تشکیل شده با در حال پراکنده شدن می باشند اتفاق می افتد. بخصوص کروناها هنگامیکه نور خورشید با ماه از یک لایه نازک ابر آلتواستراتوس می گردد بیشتر از سایر مواقع دیده می شوند.

عموما فقط قسمت های کوچکی از کروناهای بزرگتر دیده می شوند. علاوه بر این رنگ های این پدیده بصورت تکه های غیر منظم که به علت حضور قطرات با اندازه های مختلف است ظاهر می شود. در اینصورت احتمال دیده شدن تکه هایی از ابر با سایه های مختلف به رنگ صورتی کم رنگ و سبز کم رنگ بیشتر وجود دارد. این پدیده را شبه رنگین کمان (IRIDESCENCE) یا (IRISATION) می گویند.

-------------------------------------------------------------------
مطلب رو قسمت قسمت نکردم که حرارتش کم نشه





۲۶ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
صدای هولوفونیک
Cut Hair 3D sound

حتما باید با هدفون گوش کنید .

یه جای ساکت روی صندلی بشینید , چشماتون رو ببندید و گوش بدید .
خیلی جالبه !!!
-----------------------------------------------

صدای هولوفونیک چیست؟

همانطور که ما به کمک «دو چشم» که با فاصله معینی از یکدیگر قرار دارند می‌توانیم «عمق» و «پرسپکتیو» را تشخیص دهیم، گوش‌های ما نیز به ما کمک می‌کنند جهت‌ و فاصله صداهای تولید شده در محیط پیرامونمان را تشخیص دهیم.

صداهایی که از یک منبع معین صوتی به گوش چپ یا راست ما می‌رسد دقیقا مشابه هم نیستند. آن‌ها از لحاظ «شدت صوت»، «تاخیر زمان» و «فرکانس» با یکدیگر تفاوت دارند و مغز ما بر اساس همین تفاوت‌هاست که به درکی از «جهت»، «فاصله» و «نوع» منبع صوتی دست می‌یابد.

با چیدمان معین میکروفون‌ها و شبیه‌سازی مدل شنوایی گوش‌های انسان می‌توان صداهایی تولید کرد که مغز ما را فریب داده تا «جهت» یا «فاصله»هایی را که در واقع وجود ندارند، باور کند



در این مورد به خصوص , شما اگر صد صفحه نوشته‌ و مقاله بخوانید به اندازه ی یک دقیقه شنیدن خود این صدا نمی‌ارزد!
لذا پیشنهاد می‌کنم به این نمونه‌ صدای هولوفونیک گوش بدید .




۲۸ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
مثل این که فقط ما از دنیا عقبیم
-----------------------------------------------------------------

در مرکز سحابی مرداب

شرح:

در میان سحابی مرداب گردبادی تماشایی از شکلگیری ستاره ها وجود دارد. در بالا-سمت چپ تصویر، حداقل دو تکه ابر قیف شکل بلند، هرکدام با طول حدود نیم سال نوری، می بینید که حاصل بادهای پرقدرت و تابشهای شدید ستاره ها است. ستاره بسیار درخشان هرشل 36 منطقه را روشن کرده است. دیوارهای عظیم غبار، سایر ستاره های جوان داغ را پنهان و نورشان را قرمز کرده اند. انرژی این ستاره ها بر روی گاز و غبار سرد می ریزد و اختلاف دمای شدیدی در مناطق مجاور ایجاد می کند که بادهای گذرایی را به وجود می آورد. این بادها ممکن است قیفهای گازی را شکل دهند. تلسکوپ فضایی هابل در سال 1995 این تصویر را، که پنج سال نوری پهنا دارد، گرفته است. سحابی مرداب، یا M8 ، در فاصله 5000 سال نوری از ما در صورت فلکی قوس قرار دارد.

در مرکز سحابی مرداب




۲۸ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
رنگ های عجیب زحل و ماه ها و حلقه اش
--------------------------------------------------

شرح:

این رنگ های عجیب روی زحل چیستند؟
کاوشگر روبوتیک کاسینی که به گرد زحل می گردد، این عکس را از نیمکره ی شمالی ارباب حلقه های منظومه ی خورشیدیمان فرستاده که تفاوت های زیادی را با عکس های چهار سال پیش که کاوشگر به زحل رسیده بود نشان می دهد.
رنگ های عجیبی در نیمکره ی شمالی پدید آمده است. شاید این رنگ های به خاطر تغییرات ناشی از گذر فصل ها در زحل پدید آمده باشید. ولی کسی در اینباره مطمئن نیست.
در عکس زیر این رنگ ها در شمال سایه ی تیره ی حلقه ی زحل به خوبی دیده می شوند. حلقه ی زحل کمی پایین تر تقریبا از پهلو دیده می شود و به صورت خطی باریک و سیاه به چشم می آید. تیتان، ماه بزرگ و همیشه ابری زحل هم کمی بالاتر از حلقه ها دیده می شود. اگر دقیق تر به عکس نگاه کنید سه ماه دیگر را هم خواهید یافت.
کاسینی در سال 1383 خود را به زحل رساند و از آن زمان تا کنون با جمع آوری اطلاعات و عکس های که به زمین فرستاده هم درک ما را نسبت به محیط بیرونی منظومه گسترش داده و هم معماهای زیادی پدید آورده است.

رنگ های عجیب زحل و ماه ها و حلقه اش




۳۰ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: Don.Andres
پیام: ۱,۲۹۱
عضویت از: ۳۱ تیر ۱۳۸۷
طرفدار:
- پرسپوليس
- اسپانيا ،‌آرژانتين
- فرانك رايكارد،‌ پپ گوارديولا، لوئیز انریکه
گروه:
- کاربران عضو
من دوباره میخوام بحث جنجالی راه بندازم...
البته امیدوارم این دفعه با سعید بحثم نشه...
...........................................................................

از محمد میخوام در مورد این حرف اگه مطلب گیر آورد بذاره:
ما تو مسائل عارفانه ی دینمون یه چیزایی داریم به اسم چله نشینی...هر عارف دین معمولا حداقل 3 تا چله نشینی رو باید داشته باشه تا به این مقام برسه...چله نشینی یعنی اینکه 40 شبانه روز با کمترین غذای ممکن روز رو طی کنن و تمام مدت مشغول عبادت خدا باشن...با این کار روح و قدرت های معنوی رو افزایش میدن و اون ها رو شکوفا میکنن...یعنی با عذاب دادن جسم روح رو به طرز خارق العاده ای پرورش میدن...این کار باعث میشه که قدرت روحانی فرد عارف خیلی بره بالا...مثلا حضرت مولانا که یکی از عجیب ترین عارفان ایرانیه تا سن 28 سالگی 3 دوره چله نشینی رو تموم کرده بود و در سن بسیار کم به درجه ی اعلای عارفی رسید... یا مثلا حضزت شمس که قوی تر از اون در تاریخ عارفان خیلی ها میگن وجود نداشته...

چنین حالتی در مرتاض های هندی هم هست...مثلا 20 سال مث مترسک یه گوشه ساکن میشینن و با این کار ها(عذاب جسم)قدرت روح خودشون رو قوی میکنن ... به طوری که این قدرت آنچنان قوی میشه که حتی با نگاه و تمرکز قوی میتونن یه شیشه رو پودر کنن...یا با همین کار میتونن یه قطار در حال حرکت رو متوقف کنن...
یا اینکه بر جاذبه ی زمین غلبه میکنن و معلق تو هوا میمونن...

حالا محمد اگه تونستی تو این موضوع های جذاب مطلب گیر بیاری بذار...ببین دلیل علمی میتونه داشته باشه یا نه؟؟ قضیه ی مرتاض ها میتونه عملی باشه یا نه...
ممنون...




۳۰ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: not_in_love_en
پیام: ۷۹۴
عضویت از: ۱۲ بهمن ۱۳۸۵
از: تهران
گروه:
- کاربران عضو
زمين رقص دايناسورها كشف شد

دانشمندان به تازگي منطقه‌اي را پر از رد پاي دايناسورها كشف كردند كه آن را «زمين رقص دايناسورها» نام‌گذاري كرده‌اند.


به نقل از پايگاه اينترنتي بي‌بي‌سي، دانشمندان آمريكايي به تازگي منطقه‌اي را در مرز ايالت يوتا و آريزونا كشف كردند كه در اين منطقه به وفور رد پاي دايناسورها در آن ديده مي‌شود.
در اين منطقه بيش از يك هزار رد پا وجود دارد و زمين‌شناسان اسم اين منطقه را «زمين رقص دايناسورها» گذاشته‌اند.
زمين‌شناسان با مطالعه اين ردپاها اعلام كردند كه اين ردپاها مربوط به دايناسورهايي بود كه در حدود 190 ميليون سال قبل در اين منطقه مي‌زيسته‌اند.
جزئيات اين مطالعات نيز در مجلع علمي «Palaios» به چاپ رسيده است.
مارگاريو چان؛ استاد دانشگاه يوتاي آمريكا گفت: زماني كه ما اين منطقه را پيدا كرديم سعي كرديم كه با پا گذاشتن در اين رد پاها مسير حركت آن‌ها را پيدا كنيم وقتي كه اين كار را شروع كرديم احساس مي‌كرديم كه در حال بازي كردن هستيم و اين حركت شبيه رقص نوجوانان و كودكان بود.
وي افزود:‌ اين كار باعث شد كه به ياد رقص بيفتيم و نام اين منطقه را زمين رقص دايناسورها بگذاريم.
وي ادامه داد: در اين منطقه رد پاي دايناسورهاي مختلفي وجود دارد و به نظر مي‌رسد كه اين منطقه محل تجمع و شادي دايناسورها يا همان محل رقص آن‌ها بوده است.
در اين گزارش آمده است، مطالعات انجام شده در اين منطقه تاكنون وجود 4 نوع دايناسور را ثابت كرده كه بيشتر اين حيوانات جوان يا در دوران بلوغ بوده‌اند.
وينستون سيلر يكي از افرادي كه در اين پروژه تحقيقاتي مشاركت داشته است، گفت:‌ سايزهاي مختلف رد پا كه از 5/2 تا 50 سانتي‌متر بوده است مي‌‌تواند رد پاي بچه دايناسورهايي باشد كه به دنبال مادر خود حركت مي‌كردند.






۳۰ مهر ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
NGC602 و فراسو
-----------------------

شرح:
نزدیک به نواحی خارجی ابر ماژلانی کوچک، کهکشان اقماری راه شیری با فاصله 200 هزار سال نوری، خوشه ای با ستارگان جوان و 5 میلیون ساله با نام NGC602 قرار گرفته است.
این خوشه چنان که در تصویر مهیج هابل دیده می شود با گازهای زایشی و غبار احاطه شده است. رشته ها و پیچ خورگی های سیاه رنگ به خوبی نشان دهنده تابش های پرانرژی و امواج شوک مانندی هستند که از سوی ستارگان پرجرم NGC602 با مواد غبارگونه برخورد کرده اند و فرآیند شکل گیری ستارگان را به بیرون از ناحیه مرکزی خوشه کشانده اند.
با توجه به فاصله تخمینی از ابر ماژلانی کوچک، این تصویر 200 سال نوری از فضا را پوشش می دهد اما کهکشان های زمینه که در تصویر هابل نمایان گشته اند، صدها میلیون سال نوری یا بیشتر در فراسوی NGC602 قرار گرفته اند.


NGC602 و فراسو

----------------
آقا احسان جالب بود .
ممنون




۴ آبان ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
پنهان زیر قطب جنوب زحل
--------------------------------

شرح:
چه چیزی زیر قطب جنوب زحل پنهان شده است؟
برای پاسخ به این سوال کاوشگر روبوتیک کاسینی که اکنون به گرد زحل در حال چرخش است، این بخش سیاره ی عظیم زحل را در رده ی فروسرخ بررسی می کند.
نوار هایی از ابرهای باریک، در این ناحیه دیده می شوند که که بخش های گرمتر زیرین را که روشنتر هستند، پنهان می کنند. در حالی که مجموعه ای از طوفان های تیره در این بخش وجود دارند؛ کمربند هایی از این ابرها در عرض های مختلف جغرفیایی دیده می شوند.
شگفت آنکه این ابرهای تیره که در سطوح بالایی قرار دارند و در یک چهارم جنوبی سیاره دیده می شوند، در نزدیکی های قطب جنوب ناپدید می شوند که رازی دیگر به راز های سامانه ی گردابی قطب جنوب زحل اضافه می کند. کاسینی که از سال 1383 در مدار زحل قرار گرفته و در حال بررسی خانواده ی زحل است، این عکس را سال گذشته تهیه کرده است.

پنهان زیر قطب جنوب زحل




۶ آبان ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
روح میراک
-------------

شرح:
روح میراک مانند سایر ارواح ترسناک نیست. در واقع روح میراک یک کهکشان محو و کم نور است که اخترشناسان آن را به خوبی می شناسند. این کهکشان تقریبا در امتداد خط گذرنده از ستاره درخشان میراک دیده می شود. میراک که با نام بتا آندرومدا نیز شناخته می شود در مرکز این میدان دید پرستاره دیده می شود. میراک که در فاصله 200 سال نوری از ما قرار دارد غول سرخی سردتر، بزرگتر و بسیار درخشانتر از خورشید ما است. در بیشتر نماهای تلسکوپی، درخشش و پراش اشعه نور باعث پنهان شدن اجرام نزدیک به ستاره می شود و کهکشان کم نور و محو نزدیک همانند روحی از شعاع های شکست نور ستاره به نظر می رسد. در این تصویر عمیق، کهکشان روح میراک که با نام کهکشان NGC 404 نیز شناخته می شود، در بالا و راست میراک مشخص است. این کهکشان در فاصله 10 میلیون سال نوری از ما قرار دارد.

روح میراک




۱۱ آبان ۱۳۸۷
پاسخ به: جهان هستی
نام کاربری: SMS_E13
پیام: ۶,۶۴۳
عضویت از: ۱ شهریور ۱۳۸۶
گروه:
- کاربران عضو
سوزنه ها: فورانهایی بر سطح خورشید
---------------------------------------------

شرح:
یک لوله را تصور کنید که به پهنای یک استان و به طول نیمی از زمین باشد. حال تصور کنید این لوله از گاز داغی که با سرعت 50هزار کیلومتر بر ساعت حرکت می کند، پر شده باشد. بعد تصور کنید این لوله از فلز ساخته نشده بلکه از میدان مغناطیسی نامرئی ای تشکیل شده است. شما دارید یکی از هزاران سوزنه جوان روی سطح خورشید فعال را تصور می کنید.
تصویر زیر شاید یکی از باکیفیت ترین تصاویری باشد که تاکنون از این لوله های معماگونه شار خورشیدی تهیه شده است. سوزنه ها به شکل نقطه نقطه در جای جای تصویر زیر که از ناحیه فعال 10380 که سال 2004 بر خورشید ظاهر شد،دیده می شوند اما بارزترین آنها فرشی از لوله های تاریکی است که سمت چپ دیده می شود. تصویر متوالی زمانی اکنون نشان می دهند که سوزنه های حدود پنج دقیقه دوام می آورند. این سوزنه ها با لوله های بلندی از گاز پرسرعت آغاز می شود و بعد به طور ناگهانی با صعود و فرود گاز بر سطح خورشید پایان می یابند.
همچنین این تصاویر نشان می دهند که علت نهایی به وجود آمدن سوزنه ها امواج صوت مانندی هستند که بر سطح خورشید جریان دارند و درون جو خورشید رخنه می کنند.


سوزنه ها: فورانهایی بر سطح خورشید

منبع : ماهنامه ی نجوم




۱۲ آبان ۱۳۸۷
     
برو به صفحه
برای ارسال پیام باید ابتدا ثبت نام کنید!

اختیارات
شما می‌توانید مطالب را بخوانید.
شما نمی‌توانید عنوان جدید باز کنید.
شما نمی‌توانید به عنوان‌ها پاسخ دهید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را ویرایش کنید.
شما نمی‌توانید پیام‌های خودتان را حذف کنید.
شما نمی‌توانید نظرسنجی اضافه کنید.
شما نمی‌توانید در نظرسنجی‌ها شرکت کنید.
شما نمی‌توانید فایل‌ها را به پیام خود پیوست کنید.
شما نمی‌توانید پیام بدون نیاز به تایید بزنید.

فعالترین کاربران ماه انجمن
فعالیترین کاربران سایت
اعضای جدید سایت
جدیدترین اعضای فعال
تعداد کل اعضای سایت
اعضای فعال
۱۷,۹۵۸
اعضای غیر فعال
۱۴,۳۶۳
تعداد کل اعضاء
۳۲,۳۲۱
پیام‌های جدید
هرچه می خواهد دل تنگت بگو...
انجمن مباحث آزاد
۷۶,۵۰۱ پاسخ
۱۲,۴۱۱,۷۳۰ بازدید
۱۵ روز قبل
Greatest Ever
بحث آزاد در مورد بارسا
انجمن عاشقان آب‍ی و اناری
۵۸,۲۰۹ پاسخ
۹,۰۹۹,۷۴۹ بازدید
۱۸ روز قبل
armanshah
بحث در مورد تاپیک های بخش سرگرمی
انجمن سرگرمی
۴,۶۶۷ پاسخ
۵۸۵,۰۴۷ بازدید
۳ ماه قبل
مهدی
برای آشنایی خودتون رو معرفی کنید!
انجمن مباحث آزاد
۷,۶۴۳ پاسخ
۱,۳۵۷,۲۵۳ بازدید
۶ ماه قبل
Activated PC
آموزش و ترفندهای فتوشاپ
انجمن علمی و کاربردی
۱۳۵ پاسخ
۴۷,۰۸۲ بازدید
۶ ماه قبل
RealSoftPC
جام جهانی ۲۰۲۲
انجمن فوتبال ملی
۲۳ پاسخ
۲,۹۶۲ بازدید
۶ ماه قبل
Crack Hints
موسیقی
انجمن هنر و ادبیات
۵,۱۰۱ پاسخ
۱,۰۷۴,۵۲۴ بازدید
۶ ماه قبل
Activated soft
علمی/تلفن هوشمند/تبلت/فناوری
انجمن علمی و کاربردی
۲,۴۱۹ پاسخ
۴۵۹,۸۱۸ بازدید
۶ ماه قبل
javibarca
مباحث علمی و پزشکی
انجمن علمی و کاربردی
۱,۵۴۷ پاسخ
۷۸۳,۹۴۷ بازدید
۷ ماه قبل
رویا
مســابــقـه جــــذاب ۲۰ ســــوالـــــــــــــــــــی
انجمن سرگرمی
۲۳,۶۵۸ پاسخ
۲,۳۷۳,۹۹۲ بازدید
۷ ماه قبل
رویا
حاضرین در سایت
۲۱۹ کاربر آنلاین است. (۱۵۵ کاربر در حال مشاهده تالار گفتمان)

عضو: ۰
مهمان: ۲۱۹

ادامه...
هرگونه کپی برداری از مطالب این سایت، تنها با ذکر نام «اف سی بارسلونا دات آی آر» مجاز است!